Kosárlabda

2019.05.03. 18:41

A Jászberény vendégszerepel a körmendieknél

Tíznapos szünet után folytatódik a felsőházi középszakasz az Egis Körmend kosárcsapata számára. A piros-feketék hazai pályán fogadják a JP Auto-Jászberényi KSE együttesét. A mérkőzés az előzetesen kiírt 18 órás időponthoz képest korábban, 16 órakor kezdődik vasárnap (M4 Sport).

Tóth Judit

Remélhetőleg Xavier Thames a szolnoki 38-nál jobb dobószázalékkal játszik

Fotó: Szendi Péter

A Körmend tíz napja meccselt utoljára a bajnoki középszakaszban. Matthias Zollner együttese Szolnokon szerepelt és kapott ki négy ponttal. A Tisza-parti fellépés előtt nagy menetben volt a Körmend, zsinórban tizenegy meccset nyert meg a bajnokságban. A nagyszerű sorozatot a Szolnok akasztotta meg. Most egy újabb nehéz ellenfél vár a vasi együttesre, ezúttal hazai pályán, ahol eddig még nem vesztettek meccset a szezonban a piros-feketék. Vasárnap érkezik a Jászberény, amely ellen a Körmend az idei szezonban háromszor nyert: kétszer az alapszakaszban, egyszer a felsőházi középszakaszban. De volt egy megingás is a vasiak részéről, februárban a Magyar Kupa első játéknapján a jászsági együttes búcsúztatta Ferenczéket.

Remélhetőleg Xavier Thames a szolnoki 38-nál jobb dobószázalékkal játszik
Fotó: Szendi Péter

A felsőházi középszakaszban a körmendiek mérlege három győzelem és egy vereség. Hazai pályán megverték a Pécset és a Falcót, nyertek Jászberényben, kikaptak viszont Szolnokon. A Jászberény mu­tatója rosszabb, a jászsági­ak öt meccsen vannak túl a középszakaszban, és mindössze egyszer tudtak nyerni. Oda-vissza kikaptak a Falcótól, és Pécsett sem sikerült nyerniük. Hazai pályán viszont begyűjtötték a Szolnok skalpját (90-82), ám a Körmenddel nem bírtak (84-92).

– Nem titkolt célunk, hogy első helyen zárjuk a középszakaszt is. A szünetben is komoly edzésmunkát végeztünk, nagyobb hangsúly volt az erőnléten. Kisebb sérülések vannak a csapatnál, de egyik sem akadályozza azt, hogy próbáljunk megfelelni és győzelmeket szerezni az előttünk álló nehéz és mozgalmas hetekben – mondta Ferencz Csaba, a Körmend csapatkapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában