Kézilabda

2019.05.05. 21:05

Bajnok lett az SZKKA U22 NB II-es gárdája

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 21. fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 simán verte a vendég Egerszeget – újabb győzelmével az utolsó játéknap eredményétől függetlenül begyűjtötte a bajnoki címet, feljutott az NB I/B-be.

Tóth Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–Egerszegi KK 33-25 (17-9). – Szombathely, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Bőhm, dr.Csupor.

SZKKA: Lugosi – Csire 9, Pődör R. 3, Hornyák 2, Moutsogianni 2, Pődör B. 8, Horváth A. 8. Csere: Lakatos 1, Szmolek, Tamási, Wágner, Tóth N., Lőrincz, Farkas H., Juhász, Molnár. Edző: Pődör Zoltán.

A listavezető SZKKA II. a kötelező győzelemért lépett pályára, hiszen egy alsóházi csapatot fogadott. Ennek megfelelően az elejétől tudatosította ellenfelében, hogy nincs esélye meglepetésre. Az SZKKA erős tempót diktált, harcosan, motiváltan kézilabdázott – és az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Győzelmével az SZKKA U22 az utolsó forduló eredményeitől függetlenül begyűjtötte a bajnoki címet, a következő szezonban az NB I/B-ben állhat rajthoz. A mérkőzést követően nagy ünneplés vette kezdetét – az érmek átadásában Szombathely két alpolgármestere, Koczka Tibor és Molnár Miklós segédkezett.

Pődör Rebeka emeli magasba a trófeát – nagy az öröm

A bajnokcsapat névsora: Bozzai Zsófia, Bruno Aida, Csire Fanni, Devecseri Dalma, Farkas Hanna, Farkas Nerina, Gadányi Maja, Hornyák Bernadett, Horváth Anna, Horváth Lilla, Horváth Petra, Juhász Anna, Karvalics Fanni, Keszei Júlia Molli, Kiss Brigitta Melitta, Kovács Tímea, Kozma Adrienn, Lakatos Lizett, Lőrincz Brigitta, Lugosi Fruzsina, Molnár Viktória, Moutsogianni Theodóra, Nárai Nóra, Pődör Blanka, Pődör Rebeka, Sámson Petra, Szentgyörgyvári Lia, Szmolek Appolónia, Szuhogyi Lau­ra, Takács Krisztina, Tamási Kata, Tóth Nóri, Udvardi Laura, Wágner Dóri játékosok, Pődör Zoltán edző, Farkas József technikai vezető-kapusedző, Moór László masszőr.

Érdekesség, hogy szombaton (15.00) az SZKKA NB I/B-s csapata is bajnok lehet, feljuthat az NB I-be!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában