Röplabda

2019.05.06. 21:08

Cicic a válogatottban

Hétfőn megkezdte felkészülését a magyar női röplabda-válogatott a május végén rajtoló Európa-ligára és az augusztusi, hazai társrendezésű Európa-bajnokságra.

Horváth Erika

Az egyelőre 26 fős kerethez négy külföldön szereplő játékos – Németh Anett, Pallag Ágnes, Sándor Renáta és Szakmáry Gréta – csak később csatlakozik, de a többieknek már edzést vezényelt Jan De Brandt szövetségi kapitány. A keretben vannak a szombathelyiek számára is jó ismerősök: a feladó Cicic Marija még a Hungast-Haladás Szombathely játékosa, Szombathelyen nevelkedett az ütő Takács Doroti (MTK) és center Bodovics Hanna (Békéscsaba), a feladó Bagyinka Fanni pedig a 2017/2018-as szezont töltötte zöld-fehérben.

A tavaly nyáron El-ezüstérmes magyar csapat a május 25-én rajtoló sorozatban a francia, a horvát és az osztrák válogatottal találkozik az arany divízió B csoportjában, a június 21–22-ei varasdi négyes döntőbe jutásért. Az augusztus 23-án rajtoló Eb-n a mieink a csoportmérkőzések során sorrendben az észtekkel, a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal találkoznak a Papp László Budapest Sportarénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában