Férfi tekézők egyéni országos döntője

2019.05.06. 20:51

Kakuk háromszor is dobogóra állt az ob-n

Kakuk Levente, a Répcelaki SE-tekeshop.hu játékosa három érmet – két aranyat és egy bronzot – is hozott a férfi tekézők egyéni országos bajnoki döntőjéről.

Horváth Erika

Kakuk Levente nagyszerű formát mutat a közelgő világbajnokság előtt

Fotó: Unger Tamás

Harminchatan vehettek részt az egyéni országos bajnokság döntőjében, amelyen a válogatottak alanyi jogon indulhattak, a többieknek viszont megyei, területi és nyugati, illetve keleti döntőn át vezetett oda az útja. Vas megyéből végül heten guríthattak, mert egy visszalépés miatt Rozmán Szabolcs (Sárvári Kinizsi) is zöld utat kapott. Szombaton a klasszikus, 120 vegyes gurításos versenyszámban mérték össze tudásukat a tekések.

A Répcelaki SE-tekeshop.hu ötszörös világbajnoka, Kakuk Levente már egy héttel korábban, az utolsó csapatbajnokin a Salgózd ellen is megmutatta, hogy remek formában van (akkor 697 fát ütött). A kazincbarcikai pályán nem talált legyőzőre a 39 éves klasszis, 655 fával szerezte meg a bajnoki címet a már a Szegedi TE-ben játszó ifj. Brancsek János (639) és az FTC-s Kovács Gábor (627) előtt.

A vasiak helyezései: 1. Kakuk Levente (Répcelak) 655 fa, 5. Zapletán Zsombor (Répcelak) 617), 14. Rozmán Szabolcs (Sárvári Kinizsi) 581, 25. Móricz Zoltán 568, 27. Molnár Pál 564, 29. Horváth Zoltán (Répcelak) 561), 31. Horváth Viktor (Thermalpark-Szentgotthárdi VSE) 549.

Kakuk Levente nagyszerű formát mutat a közelgő világbajnokság előtt
Fotó: Unger Tamás

Vasárnap új verseny kezdődött a sprint számban már csak a legjobb 32 indulhatott; a kieséses rendszerű viadalon a párok 2x20 vegyes gurítással (1:1 esetén plusz három-három rádobással) döntöttek a továbbjutásról. A hét vasiból hárman – Zapletán, Molnár és Kakuk – jutottak a 16 közé, a nyolcaddöntőből már csak Molnárnak és Kakuknak sikerült továbblépni. Sikeresen vette a negyeddöntős akadályt is Kakuk Takács Tamás (ZTK) ellen, Molnár viszont a rádobásban egyetlen fával csúszott le a négy közé jutásról Hűvös Zsolttal (Cegléd) szemben.

Az elődöntőben Kakuk mellé sem állt Fortuna, Karsai Lászlóval 2x3 dobással is kellett túlórázniuk, az utolsó kísérletnél dőlt el a csata két fával Karsai javára. Így ebben a számban Kakuk Levente bronzérmes lett.

A harmadik eredményhirdetéshez már nem kellett pályára lépni, a versenyzők szombati és legjobb vasárnapi eredményének összege rangsorolt. Az összetett versenyt Kakuk Levente nyerte 861 fával ifj. Brancsek János (Szeged, 854) és Kiss Norbert (Szeged, 832) előtt.

– Bár már kétszer is nyertem három aranyat ob-n, 2009-ben és 2017-ben, most is tökéletesen elégedett vagyok – mondta a csapat-vb-re készülő Kakuk Levente –, és már előzetesen is kiegyeztem volna ezzel az eredménnyel. Két számban a legjobb voltam, és még abban is dobogóra állhattam amelyiket nem is szeretek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában