Labdarúgás

2019.06.30. 20:31

Csákányi bravúr

A IV. korcsoportos labdarúgó-diákolimpia országos döntőjében a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola fiú labdarúgócsapata nagyszerűen szerepelt, ötödik lett.

Horváth Erika, SZV

Az ötödik helyezett csákánydoroszlói csapat (balról): Murai Ákos, Sipos Balázs, Németh Levente, Pandur Marcell, Sáfár Balázs, Dudás Olivér, Sütő Nándor. Elöl: Csáky Brendon

Fotó: Molnár Csaba

A IV. korcsoportban kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában nem jutott Vas megyei csapat a nyolcas országos döntőkbe, csak a húszcsapatos labdarúgó finálékban voltak vasi résztvevők, a megyei győztesek.

A fiúk egri döntőjében a csupán 220 tanulóval működő csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola együttese képviselhette Vas megyét. A csákányiak csoportmérkőzéseiket vereséggel kezdték, 3-2-re kikaptak a Fertőszentmiklóstól. Aztán egy 2-1-es győzelem következett a Tiszavasvár ellen, majd egy 2-0-s vereség a Kiskőrössel szemben. Nagy volt az utolsó csoportmérkőzés tétje, hiszen az eredménytől függően a második, de az ötödik helyen is végezhettek Molnár Csaba tanítványai. A Szentes elleni 5-1-es győzelemmel bejutottak a vasiak a legjobb nyolc közé – a kiegyenlített csoportban három csapat is 6 ponttal zárt, az egymás elleni eredmények viszont a csákányiaknak kedveztek, ők lettek a csoportmásodikok. A negyeddöntőben nem állt Fortuna a csákánydoroszlóiak mellé, a Badacsonytomajjal 1-1-es döntetlent játszottak, de a büntetőrúgásokkal 4-3-ra alulmaradtak. Így az 5–8. helyért folytathatták. Ezután már gólt sem kaptak, a Zagyvarékast 3-ra, a Szendrőt 5-0-ra lépték le, ezzel ötödik helyet szereztek. Az I–VI. korcsoportig ez Vas megye legjobb idei helyezése labdarúgásban.

Az ötödik helyezett csákánydoroszlói csapat (balról): Murai Ákos, Sipos Balázs, Németh Levente, Pandur Marcell, Sáfár Balázs, Dudás Olivér, Sütő Nándor. Elöl: Csáky Brendon
Fotó: Molnár Csaba

– Maximálisan elégedettek lehetünk – fogalmazott Molnár Csaba testnevelő, felkészítő. – Alig húsz 7–8. osztályos fiú jár az iskolába, mindössze nyolc hadrafogható játékosunk volt a döntőben. De ők nagyon jók, az eredményességükben elévülhetetlen érdemei vannak a csákányi sportegyesületnek is, ahol az ifi és serdülő csapatban is játszanak.

A III–IV. korcsoportos lányok gyöngyösi labdarúgódöntőjében a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola játszhatott. A vácisok két győzelemmel és két vereséggel zárták a csoportkört – legyőzték a Szigetvárt (3-1) és a Szentkirályt (3-2), kikaptak a Felcsúttól (2-5) és a Türjétől (3-6). Csoportharmadikként lecsúsztak a negyeddöntőről. A folytatásban már nem hibáztak: a Bodroghalom együttesét 2-1-re, a Zákányszéket 3-1-re győzték le, és ezzel a kilencedik helyet szerezték meg.

A Váci csapatának tagjai: Csoh Kitti Julianna, Ecseri Boglárka Valentina, Erdélyi Szofi, Horváth Csenge, Kiss-Lantos Hanna, Németh Mirtill, Váraljai Vanda. Csapatvezető: Mikos Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában