Ügyelnek a tehetségekre

2019.06.25. 18:51

Díjazott a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely fiatal kosarasai közül az idén Verasztó Pétert és Körmendi Bencét díjazta a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány.

TG

Verasztó Péter (25) és Körmendi Bence (mögötte) már a Falco első csapatában bontogatja a szárnyait Fotó: Unger Tamás

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság döntőjének második felvonása, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-E­gis Körmend mérkőzés szünetében osztotta ki két hagyományos díját a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány.

A 2018/2019-es Horváth Zoltán Különdíjat Verasztó Péter érdemelte ki. A Falco KC 2001-ben született játékosa 2008-ban kezdett el kosárlabdázni, 2014-ben már az U14-es válogatottban szerepelt. 2017-ben az U16-os válogatott csapatkapitányaként a korosz­tályos Európa-bajnokságon játszott, részt vett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A Falcóval szinte minden évben megjárta az országos korosztályos döntőket. Jelenleg az U18-as csapat alapembere, de fiatal kora ellenére az U20-as gárdában is meghatározó szerepe van. Az idei szezonban került be a Falco NB I-es csapatának a keretébe.

Verasztó Péter (25) és Körmendi Bence (mögötte) már a Falco első
csapatában bontogatja a szárnyait Fotó: Unger Tamás

Nevelőedzői: Kovács Zsolt, Döbörhegyiné Hajnal Edit, Szarka Zsuzsanna, Váradiné Szarka Ildikó, Váradi Kornél, Svajda Gábor, Váradi Attila. A 2019-es Horváth Zoltán Emlékdíjra Körmendi Bencét találták érdemesnek a döntéshozók. A 2000-ben született játékos 2010-ben kezdett el kosárlabdázni. Tagja volt az annak az U16-os utánpótlás-válogatottnak, amely a Balkán Kupán a második helyen végzett, a Szent István Kupán pedig bronzérmet szerzett. A Falco korosztályos csapataival több dobogós helyezést is begyűjtött az országos döntőkön. Jelenleg az U20-as csapat alapembere, a Falco NB I-es csapatának az idei szezonban lett a tagja. Nevelőedzői: Döbörhegyiné Hajnal Edit, Bíró Zsófia, Váradiné Szarka Ildikó, Váradi Kornél, Svajda Gábor, Váradi Attila.

Érdekesség, hogy 2014-ben Perl Zoltán, 2015-ben pedig Váradi Benedek kapta meg a Horváth Zoltán Emlékdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában