Következik a döntő második, szombathelyi meccse

2019.06.17. 17:51

Falco KC–Körmend

Kedden 18.30-kor a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Egis Körmend mérkőzéssel folytatódik az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság döntője (M4 Sport).

Tóth Gábor Tóth Judit

A két csapatkapitány, Ferencz Csaba (labdával) és Váradi Benedek párharca szombatról – ismét összecsapnak

Fotó: Szendi Péter

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó sorozatát a Falco kezdte jobban, szombaton ugyanis nyert Körmenden (77-70), ezzel elvette ellenfele pálya­előnyét. Tény, hogy sokkal kedvezőbb helyzetből várja a folytatást a sárga-fekete alakulat, de teljesen nyugodt azért nem lehet, mert bizonyára élénken él a fejekben a március közepén, az alapszakasz 22. fordulójában rendezett Falco–Körmend mérkőzés emléke, amikor a szombathelyiek 17-0-val nyitottak, mégis kikaptak 76-68-ra. De kétségtelen, jelenleg a Falco frissebbnek tűnik, és talán jobb formának is örvend.

– Színvonalas, hajtós mérkőzést játszottunk szombaton Körmenden, egészen kiváló hangulatban – fogalmazott Váradi Benedek, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hosszú hetek óta kirobbanó formában kosarazó csapatkapitánya. – Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, tudtuk, hogy a védekezés minősége lesz a döntő, valamint ügyelnünk kell a lepattanókra. És úgy gondolom, hogy sikerült is megvalósítanunk az eltervezett taktikai elemeket, hiszen saját pályáján 70 ponton tartottuk a Körmendet, és uraltuk a palánk alatti területet. Szervezettek voltunk és higgadtak, mindenki tette a dolgát, hatékonyan működtünk csapatként. A lefújás után természetesen boldogok voltunk, de túl azért nem ünnepeltük magunkat. Hiszen még csak az első lépést tettük meg a céljaink, az álmaink felé, még nem nyertük meg a döntőt – csak vezetünk 1-0-ra. A körmendi győzelem csak akkor fog sokat érni, ha hazai pályán is diadalmaskodunk. Mindkét csapaton nagy a nyomás: a Körmend egyenlíteni akar, mi pedig 2-0-ra szeretnénk alakítani az állást. Sokat játszottunk már egymás ellen, ezért nagy meglepetéssel egyik gárda sem tud szolgálni. Csak magunkra szabad koncentrálnunk, megpróbálunk a saját stílusunkban a saját játékunkkal előrukkolni. És nagyon számítunk a közönségünk támogatására is! Teljes a csapatunk, mindenki egészséges – és nagyon motivált!

A két csapatkapitány, Ferencz Csaba (labdával) és Váradi Benedek párharca szombatról – ismét összecsapnak
Fotó: Szendi Péter

Ferencz Csaba, az Egis Körmend csapatkapitánya úgy véli, még nem lefutott a párharc, de igen nehéz dolguk lesz Szombathelyen. A piros-feketék elvesztették pályaelőnyüket, ez azért komoly gondot jelenthet a továbbiakra, pláne úgy, hogy Mario Delas hiánya magasposzton nagyon érződik a csapat teljesítményén.

– A Falco kilenc emberrel tud rotálni, rutinos kosarasok vannak a kispadján. Ezzel szemben nálunk javarészt igen fiatalok a bevethető csere­játékosok, a rövid kispad nem mellettünk szól. A döntő első mérkőzésén elvesztettük a lepattanócsatát is, nem is akárhogyan. Főleg a támadó lepattanókat illetően teljesítettünk gyengén, ebben javulnunk kell, ha azt akarjuk, hogy legyen keresnivalónk. A támadásaink sem voltak túl kreatívak, keveset járattuk a labdát, de ugye más szerkezettel játszunk, mint azt korábban megszoktuk. Leyton került ötösbe, én négyesbe, ami azért furcsa helyzet mindannyiunknak.

A Falco védekezésével nehezen boldogultunk, tanácstalanok voltunk a támadásaink során. Több játékelemben a tudásunk alatt teljesítettünk a döntő első mérkőzésén, most fel kell pörgetnünk a meccset a siker érdekében. Annyit megígérhetek, hogy mindent megteszünk idegenben, nagyon számítunk a szurkolóinkra, akik komoly erőt jelentenek a csapatunknak – zárta szavait a körmendi kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában