Súlyos eredmények

2019.06.23. 19:27

Remekeltek a szombathelyi és a körmendi sportolók

Szép eredményekkel tértek haza a Szombathelyi Gladiátorok versenyzői, illetve a körmendi sportolók a GPC fekvenyomó és erőemelő ­Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Gladiátorok SE sikeres csapata Fotó: Szombathelyi Gladiátorok SE

Tiszakécske adott otthont a GPC erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokságnak. A hétnapos erőpróbán 22 ország 436 sportolója feszült neki a súlyoknak – 559 nevezést regisztráltak a szervezők.

A Szombathelyi Gladiátorok SE sportolói két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza. Guggolásban Antal Zsolt (raw, masters I., –110 kg) 290 kilóig jutott, kategóriájában és abszolútban is a legjobbnak bizonyult. Női erőemelésben Embais Dzsenifer (–60 kg) 135 kilóval guggolt (egyéni csúcs), fekvenyomásban 52,5 kg-ot (egyéni csúcs), felhúzásban pedig 127,5 kg-ot teljesített. A 315 kg-os összteljesítmény bronzérmet ért. Open erőemelésben Barabás Dávid (–100 kg) nevezett: guggolásban 307,5 (egyéni csúcs), fekvenyomásban 202,5 (egyéni csúcs), felhúzásban pedig 302,5 kilóig jutott. Dávid az utolsó húzásig az első helyen állt, angol ellenfele azonban felhúzta a 320 kg-ot, ezzel megnyerte a versenyt. A 812,5 kg-os összteljesítménye így ezüstérmet eredményezett – és ismét teljesítette az elit szintet. Felhúzásban Antal Zsolt (masters 1., –110 kg) 285 kilóval megnyerte kategóriáját.

A Szombathelyi Gladiátorok SE sikeres csapata Fotó: Szombathelyi Gladiátorok SE

– Jó versenyt zártunk, az eredmények is azt mutatják, hogy jó úton haladunk – értékelt Antal Zsolt, a Szombathelyi Gladiátorok SE vezetője, egyben versenyzője. – A folytatásban kicsit pihenünk, aztán megkezdjük a felkészülést az októberi világbajnokságra, ahol már, remélem, teljes létszámmal tudjuk magunkat megmutatni.

A körmendi fekvenyomók is remek eredményeket értek el az Eb-n.

A körmendi fekvenyomók kicsi, ám eredményes társasága Fotó: VN/Király Patrik

Szebasztián Marko Jezildzic (ifjúsági, 75 kg) 137,5 kilóval kategóriáját megnyerte, az ifjúsági korosztály abszolút rangsorában pedig a második helyen végzett. Laki Benjamin (junior 75 kg) 142,5 kg-ot tejesített, ezüstérmet szerzett. Móricz Benjamin (junior, 90 kg) 197,5 kilót nyomott ki, kategóriájában a legjobb lett, a juniorok abszolút rangsorában pedig második helyen végzett. A fiúk edzője, Vass László (masters III.) is befeküdt a súly alá, a 202,5 kg ezüstérmet jelentett számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában