Helytálltak a horvát bajnok ellen

2019.07.31. 20:28

Átlagon felülit nyújtottak a Haladás-Viktória labdarúgói a felkészülési meccsen

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata jól játszott, de két góllal kikapott a horvát bajnoktól.

Pum András

ZNK Split-Haladás–Viktória FC 2-0 (2-0). – Prelog, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás-Viktória: Bíró (Csapó) – Kopcsándi, Fördős, Horti, Kiss Zs. – Tóth II. A., – Szakonyi, Rácz, Öreg – Harsányi – Siklér. Edző: Simon Attila.

A Haladás-Viktóriában Heike Manhart betegség, Tóth I. Alexandra, Tálosi Szabina, Balogh Henrietta, Kovács Virág, Sitku Boglárka pedig sérülés miatt hiányzott. Azaz a vasiak több meghatározó játékosuk nélkül léptek pályára, csupán egy cseréjük volt, a kapus Csapó Zsófia. Nagy lendülettel kezdtek a horvátok, akik a 3. percben megszerezték a vezetést, a 10.-ben pedig már 2-0-ra vezettek – két beadás után lőtték találataikat.

Öreg Cintia és társai nagyot küzdöttek, jól játszottak a splitiek ellen
Fotó: Szendi Péter

A splitiek erejét mutatja, hogy korábban az FTC-t 5-0-ra, a Kelen SC-t 6-0-ra győzték le edzőmérkőzésen. A dalmátok komoly nyomás alá helyezték a szombathelyi kaput, egy alkalommal Bíró Barbara hárított bravúrral egy ziccert. A vasiak komoly energiát fektettek a védekezésbe, a támadásra kevesebb erejük maradt. Szünet után változott a játék képe, a vendégek felvállalták a bátor játékot, feljebb tolták védekezésüket, a horvátoknak ekkor helyzetük sem akadt. A viktóriások viszont négy alkalommal is csak a kapussal álltak szembe, de nem koncentráltak megfelelően és elhibázták ziccereiket. A nagyon jó körülmények között lejátszott mérkőzésen a Haladás-Viktória helytállt a roppant erős horvát bajnok ellen.

Simon Attila: – Nagyon büszke vagyok a lányokra, noha kikaptunk, többre értékelem ezt a meccset, mint az előző kettőt, a szlovén és a szlovák bajnok ellenit. Nagyon motiváltan futballozott csapatom, óriási energiát fektetett a találkozóba a csapat. Átlagon felüli teljesítményt nyújtottak játékosaim.

Ezek is érdekelhetik