Kosárlabda

2019.07.18. 20:12

Reddic is marad – Hosszabbított a Falco amerikai centere

A Falco-Vulcano Eneregia KC Szombathely NB I-es kosárcsapatában folytatja pályafutását a bajnoki aranyat szerező együttes kulcsembere, Juvonte Reddic.

Tóth Gábor

Juvonte Reddic jól érezte magát sárga-fekete mezben – de az biztos, hogy a bajnoki cím megünneplésekor jól szórakozott

Fotó: Unger Tamás

Juvonte Reddic az elmúlt nyáron érkezett a szombathelyi alakulathoz, gyorsan kulcsembere lett a bajnokcsapatnak – sőt, a pontvadászat egyik legjobb centerévé nőtte ki magát. A 27 esztendős, 206 centis amerikai légiós a mögöttünk hagyott szezonban 41 magyar bajnokin lépett pályára, 24,2 percet, 13,7 pontot, 6 lepattanót, 1,1 gólpasszt átlagolt. A FIBA Európa Kupában hat találkozón szerepelt. A nemzetközi sorozatban 25 perc, 14,2 pont, 5,8 lepattanó, 1,3 gólpassz került a statisztikai lapjára. Nem véletlenül lett közönségkedvenc. Reddic nemcsak támadásban, hanem védekezésben is nagyon hasznos volt, és sok centertársával ellentétben a legkiélezettebb szituációkban is rendre higgadt tudott maradni. Személyében igazi csapatembert ismerhettek meg a sárga-fekete szurkolók, ugyanis azon kevés légiósok közé tartozik, akinek a csapat sikere fontosabb az egyéni dicsőségnél.

Juvonte Reddic jól érezte magát sárga-fekete mezben – de az biztos, hogy a bajnoki cím megünneplésekor jól szórakozott
Fotó: Unger Tamás

– Szerettük volna megtartani Reddicet, nagyon örülünk, hogy végül siker koronázta a törekvéseinket, a szezon végéig szóló szerződést írtunk alá – árulta el Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapatának ügyvezetője. – A magyar bajnokságban nem megszokott dolog, hogy egy légiós marad a régi csapatánál – nálunk pedig nem Reddic az első, aki így dönt. Reddic nagyon jól érezte magát az elmúlt szezonban Szombathelyen, szakmailag is sikeres év van mögötte, ráadásul szerette a közönség, gyorsan egy hullámhosszra került a csapattársaival, a stábbal. Így viszonylag hamar sikerült egyezségre jutni. Komoly fegyvertény, hogy egy ilyen szintű játékos ismét minket választott. Alakul a csapatunk, most már csak egyes, és négyes-ötös posztra keresünk légióst.

A tavalyi bajnokcsapatból Juvonte Reddic az ötödik játékos, aki a maradás mellett döntött – Perl Zoltán, Váradi Benedek, Tóth Norbert és Bíró Olivér mellett. Új igazolás Benke Szilárd, Filipovity Márkó valamint Krivacsevics Márkó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában