IV. Németh Pál Memorial

2019.08.28. 20:21

Folytatást akarnak a kalapácsvetők

Minden szempontból jól sikerült rendezvény volt a IV. Németh Pál Memorial.

Horváth Erika

A férfiverseny résztvevői. Balról: Rába Dániel, Pars Krisztián, Sean Donelly, Halász Bence, Igaz Bálint, aki ezúttal szpíkerként is segítette a Dobó SE-seket, Eivind Henrikse, Quentin Bigot, Mihaíl Anastasákis, Varga Balázs, Hudi Ákos, Wojciech Nowicki. A képről Pásztor Bence és Marcel Lomnicky hiányzik Fotó: Szendi Péter

Bár 2009 januárja óta nincs közöttünk, Németh Pál mester­edző neve ma is hívószó a dobóatléták világában, a magyar atlétikában, a szombathelyi sport­életben. Kedden, a 11. Németh Pál Emléknapon a kalapácsvetésről szólt minden a Sugár úti Atlétikai Centrumban. A Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia dél­előtt a fiataloknak adott versenylehetőséget, délután pedig a IV. Németh Pál Memoriallal elhozott jó néhány kalapácsvetőt a világ élmezőnyéből. Emlékezetes eredmények is születtek: az amerikai DeAnna Price 74,80 métere az eddigi legnagyobb dobás, amit női versenyző elért Szombathelyen. És milyen nagyszerű dolog is volt, hogy Halász Bence – Németh Pál mesteredző két fiának, Németh Zsoltnak és Németh Lászlónak a tanítványa – éppen itthon, szerettei, ismerősei, sporttársai, szurkolói előtt tudta legyőzni a világranglista-vezető Wojciech Nowickit, ráadásul idei legjobbjával. A 78,54 már nagyon biztató egy hónappal a világbajnokság előtt.

A férfiverseny résztvevői. Balról: Rába Dániel, Pars Krisztián, Sean Donelly, Halász Bence, Igaz Bálint, aki ezúttal szpíkerként is segítette a Dobó SE-seket, Eivind Henrikse, Quentin Bigot, Mihaíl Anastasákis, Varga Balázs, Hudi Ákos, Wojciech Nowicki. A képről Pásztor Bence és Marcel Lomnicky hiányzik Fotó: Szendi Péter

– Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy a versennyel, a szervezéssel, a körülményekkel minden résztvevő elégedett volt. A külföldiek már a délelőtti terepszemlén is csak ámultak-bámultak a kalapácsvető-kombinátunk láttán – mondta Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője, egyben a Magyar Atlétikai Szövetség egyik alelnöke. – A nők és a férfiak versenye is kicsit nehezen indult, de a végére nem maradtak el a jó eredmények. A nőknél Price versenycsúcsát emelném ki. Gyurátz Rékának kevésbé sikerült ez a viadal, érződött, hogy nincs még rendben a dereka, remélem, a jövőben már nem hátráltatja. A fiúknál Pars Krisztiánon látszott, hogy nem teljesen egészséges. Volt egy megbeszélés a szövetség vezetőivel. Annyi bizonyos, hogy a hétvégi Szuperligadöntőn is elindul, aztán egy MRI-vizsgálat következik, ami segít dönteni a továbbiakról. Halász Bence óriási sikert ért el, hogy itthon tudta tartani a trófeát, és annak ellenére is nagyokat dobott, hogy az országos bajnokság után kemény munkába kezdtünk, és most nem voltak frissek a lábak. Elégedettek lehetünk Rába Dani teljesítményével is, aki nála jobb versenyzőket megelőzve jutott a döntőbe. Ahol a hiányzó Fajdek, Nazarov és Miller kivételével olyanok dobtak, akik a vb-n is döntőesélyesek. A vendégeink úgy búcsúztak, hogy remélik, jövőre újra jöhetnek. Mindent megteszünk azért, hogy így legyen, és hogy még komolyabb szintű verseny lehessen az V. Németh Pál Memorial.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában