Sárvári Sakk Club SE

2019.08.08. 17:49

Nyerő volt a 21-es

A lengyel női válogatottat is legyőzte a Sárvári Sakk Club SE petanque-szakosztályának csapata a franciaországi nemzetközi tornán.

Pum András

A sárváriak a Perpignan csapatával. Balról: Sinka Laura, Süle Miklósné, balról a negyedik Teiermeyer Mónika Fotó: Palaves les Flots

A franciaországi Palavas les Flots-ban hetedik alkalommal rendeztek nemzetközi női petanque-fesztivált. A torna három napon keresztül tartott, az első nap egyéniben, másodikon duplettben mérték össze tudásukat a sportolók. A zárónapra maradt a leginkább várt triplett csapatverseny. Hazánkból több versenyző is részt vett a viadalon – megyénket a legutóbbi bajnokcsapat jogán, a Sárvár Sakk Club SE petanque-szakosztálya, a Süle Miklósné, Sinka Laura, Teiermeyer Mónika hármas képviselte. Triplettben 125 együttes indult, a csapatokat négyes csoportokba sorsolták. A kvadrázslebonyolítás szerint az első párosítás győztese a másik győztesével játszik, amelyik ott is nyer, továbbjut.

A sárváriak a Perpignan csapatával. Balról: Sinka Laura, Süle Miklósné, balról a negyedik Teiermeyer Mónika Fotó: Palaves les Flots

A magyarok a lengyel válogatottat 13-6-ra verték, majd a francia Perpignon csapatát 13-5-re – így a legjobb 32 közé kerültek. Itt viszont nagy küzdelemben a francia Boudes Bénédicte ellen 13-10-re alulmaradtak. A 32 között kieső csapatok végső helyezései az őket búcsúztató együttesek végső további szereplésétől függtek. Mivel a Bénédicte egészen a negyeddöntőig jutott, így a Sárvár a 21. helyen zárta a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában