City Cross már 11. alkalommal

2019.09.26. 19:20

A belvárosban sikátorokban, lépcsőkön, ugratókon száguldottak a kerékpárosok

Nagy sikert aratott, 142 versenyző részvételével zajlott le a 11. Perfect Change-Metex05 City Cross utcai kerékpáros verseny (MBT) Kőszeg történelmi belvárosában.

Tóth Gábor

A szombathelyi Varga Richárd látványos produkciója a magasban Fotó: Mandic Kornél

A Kőszegi Kerékpáros Egyesület a mobilitási héthez kapcsolódó autómentes nap egyik eseményeként rendezte meg a 11. Perfect Change-Metex05 City Crosst. Szombaton a gyerekek tekerték a pedált, másnap pedig a felnőttek szálltak nyeregbe – utóbbiak az egyórás futamon a sportág határait feszegették, sikátorokban, lépcsőkön száguldottak, ugratókkal tűzdelt, rendkívül technikás pálya várta őket. Vasárnap 85 versenyző, szombaton 57 gyerek állt rajthoz. Vas megyén kívülről – például Győrből, Sopronból, Nagykanizsáról, Pápáról, Kapuvárról, Budapestről, Debrecenből – is érkeztek kerékpárosok. A szombati Mini City Crosson Kőszeg Fő terén és a Jézus szíve templom előtt versenyeztek játékosan, akadályokkal tűzdelt pályán a 4–14 éves fiatalok. A 8 év felettiek már a felnőttek pályaelemeinek egy részét is használhatták. A vasárnapi fő futamon egy remekül elkapott rajttal Prájczer Péter (Sopron) rögtön esélyeshez méltón vette át a vezetést, mögötte pedig egy négy főt számláló üldöző csoport alakult ki. Szinte fej fej mellett haladva diktáltak kőkemény tempót. A 10. perc környékén egy hatalmas esés borzolta a kedélyeket, a mentés után újra kellett indítani a versenyt. A második rajt szinte ugyanazt a forgatókönyvet hozta, mint az első, csak még szorosabb lett a szűk élmezőny, ezúttal már hat versenyző küzdött egymással keményen.

A szombathelyi Varga Richárd látványos produkciója a magasban
Fotó: Mandic Kornél

A sorrend szinte körről körre változott, közvetlenül a lefújás előtt vette át a vezetést, csikarta ki a győzelmet Zoboki Péter (Veszprém). Bő egy percen belül érkezett célba az első négy versenyző: Zoboki Péter, Prájczer Péter, Hattyár Dániel (Szombathely) és Süle Róbert (Kőszeg). A Freeride kategória dobogósai – akik a nagy ugratókat is teljesíthették – Prájczer Péter, Maitz Balázs (Kőszeg), Szatmári Kristóf (Budapest) lettek. A hölgyeknél ismét a tavalyi bajnok, Bokros Csenge Anna (Veszprém) diadalmaskodott. 11. Perfect Change-Metex05 City Cross, végeredmény, dobogósok, ifjúsági: 1. Veres Dávid (Győr), 2. Tóth József (Focus Team Hungary), 3. Düh Richárd (Gotthárd Racing Team). Férfi felnőtt: 1. Zoboki Péter (VKE-Nelson Pepperl + Fuchs Team), 2. Hattyár Dániel (Merida Maraton Team), 3. Süle Róbert (Focus Team Hungary). Master I.: Horváth Sándor (ZKSE), 2. Dervalics Gábor (SZKSE), 3. Horváth Szabolcs (ZKSE). Master II.: 1. Ódor János (Kiválók-­Bakonysport KSE), 2. Horváth Balázs (Kőszeg), 3. Frank Szabolcs (Kőszeg). Női: 1. Bokros Csenge Anna (Limitless XCO Team Nagykanizsa), 2. Bokros Kincső (VKE-Nelson Pepperl + Fuchs Team). Abszolút: 1. Zoboki Péter, 2. Prájczer Pé­ter, 3. Hattyár Dániel. Freeride: 1. Prájczer Péter, 2. Maitz Balázs (KKE Alpok Cycles), 3. Szatmári Kristóf (FRO Racing).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában