Népes mezőny állt rajthoz idén a hagyományos Rába-maratonon

2019.09.17. 20:49

A kajak egyes a leggyorsabb

Közel száz versenyző – közte több külföldi – indult a 24. Rába-maratonon. A 76 kilométeres regattán a leggyorsabb egység a kajak egyes volt, Turi Attila 4 óra 47 perc alatt teljesítette a távot.

Tóth Judit

Balról Bálint László, Bérdi Bence, László Krisztián és Gergye József – Kormorán Kenu Klub Csákánydoroszló

Fotó: Szendi Péter

A Rába-maraton a térség legrégebbi vízi versenye, az idén már 24. alkalommal rendezte meg a molnaszecsődi Bayou Bönhööö csapat Somogyi László vezetésével. A versenyzők alacsony vízállás mellett Szentgotthárdnál rajtoltak el, időmérés a körmendi Bárkaháznál volt. Az eredmény azonban csak akkor volt érvényes, ha a versenyzők Molnaszecsődön hitelesítették azt.

Negyvenkét hajóegységben közel százan versenyeztek. Az ország minden tájáról, sőt a szomszédos Ausztriából is érkeztek kajakosok és kenusok a megmérettetésre. Kajak egyesben a férfiaknál Turi Attila (Keszthely) nyert, a nőknél Dömötör Ninett Jázmin (DÖME SE), aki nyolcéves kora óta minden évben teljesíti a távot különböző hajótípusokban. A férfi kenu egyesek versenyét Tóth János (Dömsöd) nyerte, a párosoknál a körmendi Bereki Bárkás Egylet Egyesület versenyzői, Kovács Péter és Varga Gábor István taroltak.

Balról Bálint László, Bérdi Bence, László Krisztián és Gergye József – Kormorán Kenu Klub Csákánydoroszló
Fotó: Szendi Péter

A kenu hármas egységek versenyét szintén magabiztosan hozták a körmendiek, a Tóth-Erdei Virág, Molnár Ákos és Király Ferenc alkotta csapat szerzett elsőséget. A négyeseknél csákánydoroszlói siker született, a Kormorán Kenu Klub tagjai Bálint László, Bérdi Bence, László Krisztián és Gergye József végeztek az első helyen. A vegyes kenu ketteseknél Varga Béla és Varga Nina (Dömsöd,Bécs) volt a leggyorsabb

Az abszolút időeredményeket tekintve Turi Attila volt a leggyorsabb kajak egyesben (4 óra 47 perc), második helyen Kovács Péter és Varga Gábor István kenu kettese végzett (5 óra 12 perc), harmadikon a vegyes hármas Tóth-Erdei Virág, Molnár Ákos és Király Ferenc (5 óra 14 perc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában