Futsal

2019.09.10. 20:39

Elverték a Fradit – Erős tempót diktált a Haladás VSE

Az NB I-es futsalbajnokság 3. fordulójában remek játékkal rukkolt elő, biztos győzelmet aratott a jó erőt képviselő FTC vendégeként a Haladás.

Tóth Gábor

Dróth Zoltán két góllal, egy gólpasszal járult hozzá a szombathelyi győzelemhez

Fotó: Horváth Balázs

FTC-Fisher Klíma–Haladás VSE 2-5 (2-2). – Budapest, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Farkas B., Juhász D. (Sipos L.).

FTC: Tóth Gy. – Öreglaki, Gergály, Fülöp, Bognár. Csere: Bajusz, Gellérfi, Rábold, Büki, Fekete, Cseri, Temesi, Óhidi. Edző: Ribeiro Da Silva Roni.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Simic, Bruno, Dróth. Csere: Gyimesi (kapus), Michel, Horváth P., Sipos, Gerencsér, Péter, Vas, Luis Garcia, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Gergály (3.), Büki (16.), ill. Simic (8.), Dróth 2 (16., 22.), Vas (25.), Hajmási (30.).

A nyáron alaposan megerősített újonc Fradi behúzódott kapuja elé, védekezésre rendezkedett be. Tördelte a játékot, sokat volt kint a labda. A Haladás nehezen barátkozott meg ezzel a kellemetlen harcmodorral – ráadásul első támadását gólra váltotta a házigazda. Szenvedett, küszködött a HVSE, kellett kis idő, mire rendezte a sorait. De aztán átvette az irányítást, a szombathelyi nyomás pedig góllá érett, Simic pókhálózta ki a bal felső sarkot (1-1).

Lendületben maradt a vendég, sok támadást vezetett. Vas helyzeténél még kisegítette a kapufa a nagy formában védő Tóth Gyulát, Dróth bombája viszont a léc alá csapódott (16. perc: 1-2). De még ki sem ünnepelhették magukat a vasiak, máris egy kontra végén egyenlített az FTC. A hazaiak örülhettek a döntetlennek a szünetben.

Dróth Zoltán két góllal, egy gólpasszal járult hozzá a szombathelyi győzelemhez
Fotó: Horváth Balázs

Fordulás után rákapcsolt a Haladás – Dróth pedig lefordult a védőjéről, és rögtön megszerezte a vezetést a csapatának (22. perc: 2-3). Letámadta ellenfelét a HVSE, rengeteg labdát szerzett, egymás után vezette a támadásait. A Fradi nem tudta tartani a lépést, nem tudott játszani nyomás alatt, sokat hibázott. Vas okos, lapos, távoli lövése surrant be a jobb alsó sarokba. Majd Dróth centerezését terelte közelről kapuba a jó ütemben érkező Hajmási (30. perc: 2-5). Korán eldőlt a meccs – a folytatásban már talán ki is engedett kissé a Haladás. A játék képe, a helyzetek száma alapján az eredmény hízelgő az amúgy igen jó erőt képviselő Ferencváros számára.

Calvo Rodriguez Juan Ramon: – Rosszul kezdtünk, ráadásul az ellenfél az első helyzetét gólra váltotta. De aztán belelendültünk, már az első félidő második felében is jobbak voltunk, csak kihagytuk a helyzeteinket. A második félidőt már egyértelműen uraltuk, biztosan, megérdemelten nyertünk egy jó csapat otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában