Vb-n bunyózik

2019.09.06. 19:13

Hámori Ádám jó formában utazik Oroszországba

KörA kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület kitűnősége, Hámori Ádám jó formában, remek felkészüléssel a háta mögött várja a pénteken rajtoló oroszországi felnőtt ökölvívó világbajnokságot.

Tóth Gábor

Hámori Ádám Tatán (is) edzőtáborozott

Fotó: Fitt-Box ÖE

Szeptember 7-21. között Oroszország, Jekatyerinburg ad otthont a 2019-es felnőtt ökölvívó világbajnokságnak. A két évente esedékes erőpróbára utazó magyar válogatottban helyet kapott a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 24 éves, hatszoros magyar felnőtt bajnok bunyósa, Hámori Ádám is – aki 91 kilós súlycsoportban áll kötelek közé.

Hámori Ádám Tatán (is) edzőtáborozott
Fotó: Fitt-Box ÖE

-A kazah Bolat Niyazymbetov személyében új vezetőedző irányításával dolgoztuk végig a felkészülési időszakot – árulta el Hámori Ádám. – Egészen új, számomra érdekes, szokatlan módszerek alapján készültünk fel a vb-re – magam is kíváncsian várom, hogy mire leszek képes Oroszországban. De úgy érzem hogy jó formában, jó erőben várom a vb-t. Ugyanakkor az idei világbajnokságra nem kellett kvalifikálni, nyílt nevezés volt, az országos szövetségek nevezték a sportolókat. Ennek megfelelően súlycsoportonként akár 50-60 fős létszám is összejöhet – információim szerint közel 100 ország bunyósai vesznek részt a vb-n, nagyon népes lesz a mezőny.

-Kemény felkészülés van mögöttem – folytatta Hámori Ádám. – Több edzőtáborban, nemzetközi tornán vettem részt, az olaszországi válogatott csapattalálkozóról azonban lemaradtam, mivel a bölcsesség fogamat ki kellett műteni. A közvetlen felkészülés négy hetes edzőtábort jelent, azóta Tatán dolgozunk. Óvatosan fogalmaztam meg a céljaimat: szeretnék meccseket nyerni, és jó lenne pontszerző helyen végezni, bejutni a nyolc közé. Persze sok függ a sorsolástól is. Pénteken szállunk repülőgépre, aztán utazunk Oroszországba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában