Labdarúgás

2019.09.29. 20:59

Pont nélkül maradt a Hali

A labdarúgó NB II. 10. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán két góllal kikapott az Ajkától.

Pum András

Haladás-Ajk n2-es bajnoki mérkőzés, 20190929, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–FC Ajka 2-4 (0-2). – Szombathely, 1755 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J.

Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Medgyes (Eszlátyi, 69.), Németh Márió (Tóth M., 54.), Nyári, Kiss B. (Novák, 46.) – Szalay, Gaál. Edző: Supka Attila.

Ajka: Horváth D. – Köles (Nagy I., 34.), Heffler, Kenderes, Horváth P. – Soltész (Nagy B., 87.), Csizmadia, Nagy E., Lengyel, Stoiacovici – Nagy M. Edző: Kis Károly.

A Haladásban nem lépett pályára Bosnjak Predrag, a védő a gyöngyösi kupameccsen szenvedett izomsérülést. A szerb-magyar játékos bal combjának egy része úgy meg volt dagadva, mintha két bili­árd­golyó nőtt volna rá. Az ajkaiak kezdték jobban a mérkőzést, öt perc elteltével két veszélyes lövést is küldtek kapura. A 15. percben megszerezte a vezetést az Ajka. Soltész jobb oldali szögletére Gyurján rosszul jött ki, Csizmadia pedig hét méterről a kapu közepébe fejelt (0-1). Két perc múlva a másik kapunál Gaál hét méterről óriási helyzetből a léc fölé fejelt.

A félidő derekán az ajkaiak kapusa ejtette ki a labdát egy szöglet után, de Jancsó lövését Kenderes a gólvonalról mentette. Sorjáztak a helyzetek, egy perc múlva Nagy Mihály négyméteres lövését hárította óriási bravúrral Gyurján. A vasiak birtokolták többet a labdát, az ajkaiak őrizték vezetésüket. Mivel a szombathelyiek rengeteg hibával futballoztak, csak nehezen jutottak el az ajkai kapuig. A félidő hajrájában Jagodics indításával Gaál lépett ki, de hiába emelte el a labdát a kapus mellett, a visszafutó Lengyel a gólvonalon tisztázott. A 42. percben Stoiacovici 23 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2).

 

Szünet után, a 46. percben Lengyel nyolc méterről, balról, jobbal a bal felső sarokba bombázott (0-3). Jött a válasz: az 54. percben egy kavarodás után Szalay hét méterről a bal sarokba lőtt (1-3). A Haladás vérszemet kapott a szépítő góltól, rátett egy lapáttal az addig nem túl veretes produkciójára. Ám változatlanul sok hibával futballoztak a vasiak. Az ajkaiak nem álltak be teljesen védekezni, ha tehették, lendületesen megiramodtak Gyurján kapuja felé. A 75. percben Gaált buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a bal sarokba helyezte (2-3). Az addig bosszankodó szurkolók is új erőre kaptak, tovább rohamozott a Haladás. Aztán a 89. percben Nagy István kontrából lezárta a meccset (2-4). A Haladás mélyen tudása alatt játszott, így pont nélkül maradt.

További eredmények: Vác–Vasas 0-4, MTK–Nyíregyháza 2-1, Siófok–Soroksár 1-1, Budafok–Kazincbarcika 2-2, Csákvár–ETO FC Győr 3-2 Gyirmót–Békéscsaba 2-0, Szeged–Dorog 1-0, Szolnok–Budaörs 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában