országos bajnokság

2019.10.01. 17:41

Vasi petanque-éremeső

Remekül szerepeltek a Sárvári Sakk Club petanque-szakosztályának versenyzői az országos petanque mix duplett bajnokságokon.

Pum András

A gyermek ob-n ezüst- és aranyérmes sárvári csapat (balról): Musits Alexander, Benkő Zsófia, Klauzer Liliána, Bősze Eszter

Fotó: VN/Süle Miklósné

A serdülők és gyermekek számára az országos mix duplett bajnokságát Pecölben rendezték. A csapatok dupla kör­mérkőzéses rendszerben csaptak össze. A Sárvári Sakk Club SE petanque-szakosztályának együttesei végeztek a dobogón. Serdülő: 1. Klau­zer Liliána, Varga Lóránt, 2. Vekszli Amira, Szatmári Dominik, 3. Lónai Jázmin, Varga Dávid. Gyermek: 1. Bősze Eszter, Klauzer Dávid, 2. Benkő Zsófia, Musits Alexander.

A serdülő csapat: Szatmári Dominik, Vekszli Amira, Varga Lóránt, Klauzer Liliána Fotó: VN/Süle Miklósné

Az ifjúsági bajnokságnak a Balaton partján Szigliget adott otthont. Az öt csapat körmérkőzéses formában versenyzett. Az első helyet a Monteiro Giovana (Balaton SE), Lakatos Dániel (Sárvár) kettős szerezte meg, bronzérmes a Fonyódi Léna, Bándli Ádám sárvári duó lett.

A gyermekcsapat : Musits Alexander, Benkő Zsófia, Klauzer Dávid, Bősze Eszter Fotó: VN/Süle Miklósné

A felnőttek tatabányai döntőjében 24 gárda indult – közte négy sárvári. A csapatok négykörös svájci rendszerben versenyeztek, majd a legjobb nyolc között egyenes kieséses rendszerben folytatták. A Süle Miklósné, Lakatos Dániel kettős bronzérmet szerzett, a Hegyi Gabriella, Hegyi Balázs duó ötödik, az Oláh Krisztina, Hegyi András páros a 14., míg a Fonyódi Léna, Bándli Ádám összeállítású csapat huszadik lett. A Sárvári Sakk Club SE petanque-szakosztályának sportolói tehát három-három arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet szereztek a 2019. évi bajnokságokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában