Nem sikerült a továbbjutás

2019.10.28. 21:20

Vb-selejtező: egyszer nyert, kétszer kikapott a futsalválogatott

Az Olaszországban rendezett világbajnoki selejtezőtornán a háromból csak egyik meccsét tudta megnyerni a magyar futsalválogatott, csoportjában harmadik helyen zárt, így nem jutott tovább az elitkörbe – lemarad a vb-ről.

Tóth Gábor

Balról Alasztics Marcell, Sásdi Bálint, Dróth Zoltán, Vas Ádám és Hajmási Milán

Fotó: MLSZ

Az elmúlt napokban az Olaszországban rendezett világbajnoki selejtezőtornán szerepelt a magyar férfi futsalválogatott. Turzó József szövetségi kapitány keretében a Haladás VSE öt játékosa, Alasztics Marcell, Sásdi Bálint, Dróth Zoltán, Vas Ádám és Hajmási Milán is helyet kapott. A házigazda olasz, valamint a magyar válogatott mellett Anglia és Fehéroroszország szerepelt még a csoportban, mindenki játszott mindenkivel – a csoport első és második helyezettje jutott tovább.

Balról Alasztics Marcell, Sásdi Bálint, Dróth Zoltán, Vas Ádám és Hajmási Milán
Fotó: MLSZ

Válogatottunk jól kezdett, nyitásként, a papírformának megfelelően, 3-0-ra verte Angliát. A folytatás viszont már nem sikerült, ugyanis a Turzó-legénység e­lőbb kikapott 2-0-ra a nagy rivális Fehéroroszországtól, vé­gül vasárnap 4-1-re a kontinens élmezőnyéhez tartozó Olaszországtól. Mindkét mérkőzés nagy csatát hozott, de a magyar bravúr elmaradt. Dróth Zoltán két gólt vállalt magára a magyar „termésből”: egyet Angliának, egyet pedig Olaszországnak rúgott.

A magyar válogatott így csoportjában csak a harmadik helyen végzett, nem jutott tovább az elitkörbe – lemarad a világbajnokságról. A csapat decemberben felkészülési mérkőzésen lép pályára, majd januárban következik az Európa-bajnoki selejtező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában