Röplabda

2019.11.13. 18:54

A Haladás megnehezítette a Vasas dolgát

Ismét a legszebb arcát mutatta a Hungast-Haladás Szombathely röplabdacsapata. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján is nagy küzdelemre késztette a bajnoki címvédő Vasas Óbuda együttesét.

Horváth Erika

Genesis Miranda ismét igazolta jó formáját

Fotó: Unger Tamás

Vasas Óbuda–Hungast-Haladás Szombathely 3:1 (30, 15, –16, 21). – Budapest, 70 néző, női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó, v.: Tillmann, Barabás.

Vasas: Ana Tiemi 2, Kostelenská 6, Kalicanin 8, Kjelst­rup 6, Tötök 12, Gyimes 2. Csere: Juhár (liberó), Dékány 6, Villám 4, Bleicher 5, Ambrosio 4, Mihály. Vezetőedző: Jakub Gluszak.

Haladás: Csóka 2, Császár 13, Lescay, Wallner 10, Miranda 26, Vacsi 10. Csere: Lojen (liberó), Pickering 8, Osbáth –. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Maratoni, 33 perces csatában dőlt el az első játszma. A Haladás vette kezébe az irányítást, a szett közepéig tudott vezetni. Aztán felzárkózott a Vasas. A nagyon-nagyon kiélezett végjátékban mindkét csapatnak több játszmalabdája volt, végül a BL-főtáblás meccseire készülő hazaiak örülhettek (32-30).

A második szett viszont nagyon egyértelmű volt, a játékrész közepén komoly hullámvölgybe kerülő Haladáson könnyen léptek át a fővárosiak (25-15).

Genesis Miranda ismét igazolta jó formáját
Fotó: Unger Tamás

A folytatásban azok is pályára léphettek a Vasasban, akiknek máskor kevesebb lehetőség jut. A szombathelyiek nagyon lendületes játékkal szépítettek (15-25).

A negyedik játszma szoros csatát hozott, a végjátékból a hazaiak jöttek ki jobban (25-21).

Az esélyesebb Vasas kettős – két 3:1-es – győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.

Leiszt Máté: Gratulálok a Vasasnak, a két meccs alapján megérdemelten jutott a következő körbe. De nem érheti szó a mi házunk elejét sem, ismét nehézzé tettük a bajnoki címvédő dolgát. Meg kell tanulnunk jól befejezni a szoros szetteket, most az első és negyedik szettben sem sikerült. De szépen küzdöttünk és szépen haltunk meg.

A két csapat szombaton újra találkozik – immár az extraligás bajnokság alapszakaszában. A mérkőzés 18 órakor kezdődik a Haladás sportcsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában