Oda a veretlenség

2019.11.24. 21:15

A nagy rivális pécsiek otthonában kikapott a CVSE

A nagy rivális PTEPEAC otthonában elvesztette veretlenségét a CVSE Swietelsky-Jufa Hotels férfi extraligás asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Az egyik győztes meccs Szita Márton nevéhez fűződik Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

PTE-PEAC–CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels 5-2. – Pécs, férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, vezette: Kátai, Tóth J. Páros: Pető, Demeter–Fazekas, Szita 3:1 (-12, 6, 11, 7) (1-0). Egyéni: Pető–Kriston 3:2 (8, 9. -7, -5, 8), Gerold–Szita 0:3 (-5, -14, -7), Demeter–Fazekas 3:2 (-4, 9, -8, 2, 7), Pető–Szita 3:1 (-3, 6, 5, 6), Demeter–Kriston 3:1 (5, -6, 5, 5), Gerold–Fazekas 1:3 (6, -8, -7, -7) (5-2). A két veretlen rangadója eleinte nagy csatát hozott. Az első egyéni kör után akár a celldömölkiek is vezethettek volna, de nem így történt. A Fazekas– Szita párosnak egy szettgyőzelem után nem termett babér és két ötjátszmás mérkőzés is a hazaiak javára dőlt el. Szita Márton Gerold Gábor elleni győzelméhez már csak Fazekas Péter tudott egyet hozzátenni – szintén Geroldot sikerült legyőznie. – Nagyon elégedett voltam a párossal, ilyen jól még nem játszottak.

Az egyik győztes meccs Szita Márton nevéhez fűződik Fotó: UT

Volt sanszuk, de sajnos elmaradt a győzelem – mondta Klampár Tibor, a celliek vezetőedzője. – Döntőnek bizonyult Kriston Pető, illetve Fazekas Demeter elleni találkozója. Óriási lehetőség előtt álltak mindketten, ha azok a mérkőzések meglettek volna, máshogyan alakulhatott volna a végeredmény. Annyi kiderült, hogy nem verhetetlen csapat a pécsi, tavasszal, hazai pályán megpróbálunk visszavágni. De igazán nagy tét a négyes döntőben lesz. Győzött: Pető 2, Demeter 2, Pető–Demeter páros, illetve Szita 1, Fazekas 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában