Asztaltenisz

2019.11.11. 21:18

Kínai fölény a serdülőknél is

Újabb magyar érem már nem, de bravúros győzelem azért született a serdülő fiúk és lányok asztalitenisz egyéni versenyében az ITTF Junior Circuit Arena Savaria-beli állomásán.

Pum András

Tao Yuchang nyerte a serdülő egyéni versenyt

Fotó: Horváth Balázs

A serdülő fiúk és lányok egyes és páros versenyszámaival zárult az Aréna Savariában rendezett ötnapos, Hungarian Open nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-viadal. Habár a kínai hegemónia ezúttal sem tört meg, a magyar versenyzők azért kitettek magukért.

A serdülő fiú egyes főtábláján a soltvadkerti Lei Balázs a főtábla 1. fordulójában kétszettes hátrányból fordított az ukrán Mikita Zavada ellen, a negyedik játszmában mérkőzéslabdák sorát hárítva. Lei Balázs a legjobb 32 között az idén serdülő Európa-bajnoki ezüstérmet nyerő román Iulian Chiritától kapott ki végül 3:0-ra. Huzsvár Erik is a 16 közé jutásért vívott meccsen búcsúzott, miután 3:0-ra kikapott kínai ellenfelétől. Szántosi Dávid viszont egy körrel korábba, a 32 közé kerülésért egy francia versenyzővel szemben maradt alul. A finálé kínai párharcot hozott, Tao Yuchang 3:2-re legyőzte honfitársát, Hu Dongshent.

Tao Yuchang nyerte a serdülő egyéni versenyt
Fotó: Horváth Balázs

 

A serdülő lányoknál Hudák Dorina és Volentics Anna egészen a legjobb 32 közé verekedte magát, aztán előbbi német, utóbbi lengyel ellenfelével szemben alulmaradt. A fináléban a kínai Leng Yutong 3:0-ra verte a szintén kínai Sun Xiaomenget. A serdülő fiú párosoknál legjobban Huzsvár Erik teljesített, aki mexikói párjával, Rogelio Castróval a 16 közé jutott, ám itt egy dél-koreai duó­tól 3:0-ra kikaptak.

A serdülő fiú páros döntőjében a kínai Tao Yuchang–Zhang Minghao kettős 3:1-re legyőzte a dél-koreai Lim Yunoh és Oh Junsung alkotta kettőst. A serdülő lányok párosában Müller Evelin a finn Maria Girlea oldalán a nyolcaddöntőig jutott, ahol egy spanyol kettős parancsolt megálljt nekik. A döntőben némi meglepetésre a kínai kettős mellett egy európai, francia páros – De Stoppe­leire, Lutz – került. Ám a fináléban érvényesült a papírforma, Leng Yutong és Qin Yuxuang 3:0-ra legyőzte a gall duót.

– Mind a belga verseny­igazgató, mind pedig a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke szerint kiválóan sikerült lebonyolítanunk a tornát, ennek eredményeként már most megkaptuk a jövő évi via­dal rendezési jogát – mondta a versenyt immáron hetedszer rendező Pannonsport Kft. ügyvezetője, Kalmár Melinda. – Pozitív visszajelzéseket kaptunk, a tornán nemrég óta induló kínaiak is nagyon elégedettek voltak az elhelyezéssel, a transzferekkel – mint jelezték, örömmel jöttek Szombathelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában