Parádézó Gladiátorok

2019.11.10. 18:27

Kiválóan szerepeltek a vb-n a szombathelyi sportolók

Nagyszerű eredményekkel tértek haza a Szombathelyi Gladiátorok SE sportolói a Szlovákiában rendezett GPC fekvenyomó és erőemelő világbajnokságról.

Tóth Gábor

A vb-résztvevő csapat. Hátul balról Csonka Gábor, Kiss Márk, Antal Zsolt. Elől balról Embais Dzsenifer, Barabás Dávid, Családi Laura. A képről Kártyás Patrik hiányzik.

Az október végi szlovákiai GPC vb-n a Szombathelyi Gladiátorok SE sportolói szereztek három arany- és két bronzérmet, valamint egy negyedik és egy hatodik helyezést. A rangos erőpróbát a női erőemelők kezdték.

A Gladiátorok SE – és Szombathely – színeit Embais Dzsenifer (–60 kg) és Családi Laura (–75 kg) képviselte. Dzsenifer 147,5 kilóval guggolt, 57,5 kilóval nyomott fekve, felhúzásban pedig 132,5 kg-ot teljesített. A 337,5 kg-os összetett eredménye bronzérmet ért. Laura guggolásban 162,5, fekvenyomásban 65, felhúzásban pedig 157,5 kilóig jutott. Összetettben a 385 kg a hatodik helyhez volt elegendő a roppant erős mezőnyben. Mindkét hölgy remekül versenyzett, ugyanis Dzsenifer a májusi Ligakupához képest 52,5, míg Laura 80 kg-ot javított egyéni rekordján.

Aztán következtek a férfiak. Junior korosztályban Kártyás Patrik (–100 kg) guggolásban 245, fekvenyomásban 155, felhúzásban 260 kg-ot teljesített. A 660 kg-os összetett eredményével az előkelő negyedik helyen zárt – 60 kilóval javította meg az egyéni csúcsát. Csonka Gábor a -110 kg-os súlycsoportban, a masters III. korosztályban feszült neki a súlyoknak. Guggolásban új egyéni csúcsot, 250 kilót mozgatott meg. Fekvenyomásban 155, felhúzásban 225 kilóig jutott. A 630 kg-os összetett eredményével (egyéni csúcs) felállhatott a dobogó harmadik fokára. Antal Zsolt ugyancsak –110 kilóban, masters I. korosztályban versenyzett. Guggolásban 270, fekvenyomásban 182,5, felhúzásban pedig 290 kg-ot teljesített. Így 742,5 kg lett az összteljesítménye, amivel megnyerte kategóriája küzdelmeit, begyűjtötte a vb-aranyat. Barabás Dávid (100 kg, open) is nevezett a vb-re, de sérülés miatt végül vissza kellett lépnie a versenyzéstől.

A vb-résztvevő csapat. Hátul balról Csonka Gábor, Kiss Márk, Antal Zsolt. Elől balról Embais Dzsenifer, Barabás Dávid, Családi Laura. A képről Kártyás Patrik hiányzik.
Fotó: Szombathelyi Gladiátorok SE

A világbajnokságot a felhúzók viadala zárta. A Gladiátorok két versenyzőt nevezett, Kiss Márk és Antal Zsolt tette próbára tudását, erejét ebben a fogásnemben. Kiss Márk (junior, –110 kg) 255, Antal Zsolt (masters I., –110 kg) pedig 287,5 kilóval nyerte meg kategóriáját – utóbbi megpróbálkozott a 293 kg-os világcsúccsal is, hajszál híján siker koronázta az erőfeszítését.

– Természetesen elégedett vagyok az eredményekkel – fogalmazott

Antal Zsolt, a Szombathelyi Gladiátorok SE vezetője, egyben versenyzője.

– És most nem csak az érmekre utalok, hanem az egyéni csúcsokra, a szépen kivitelezett gyakorlatokra. Látszik, hogy minden versenyzőnk sok munkát tett a felkészülésbe. Egyre tapasztaltabb, egyre eredményesebb a csapatunk. De természetesen még ennél is több van a társaságban – dolgozunk, készülünk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában