Jankó remek formában

2019.11.11. 20:26

Nemzetközi tornán nyert aranyat a kőszegi bunyós

Aranyéremmel tért haza a Visegrádi Négyek Tornájáról a kőszegiFitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Jankó Krisztián.

Tóth Gábor

Jankó Krisztián Szlovákiában adott számot tudásáról

Fotó: Fitt-Box ÖE

 

A Visegrádi Négyek Tornája elnevezésű nemzetközi ökölvívó-erőpróbának Szlovákia, Révkomárom városa adott otthont. A magyar válogatottban helyet kapott a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Jankó Krisztián is. Aki az elit mezőny 69 kg-os súlycsoportjában az első napon egy szlovák bunyós ellen technikás, megfontolt ökölvívással aratott biztos győzelmet. A következő napon egy lengyel bokszoló ellen lépett ringbe. Pontos és erős kombinációkkal dolgozott mindhárom menetben, ügyesen kihasználta ellenfele gyenge pontjait, egyhangú pontozással nyert. Ezzel kategóriájában aranyérmes lett.

Jankó Krisztián Szlovákiában
adott számot tudásáról
Fotó: Fitt-Box ÖE

– Krisztián nagyon szépen teljesített, összeszedetten bokszolt – értékelt Varsányi Áron, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Igazán jó lehetőség, jó erőfelmérő volt számára ez a nemzetközi verseny, erős mezőnyben tehette próbára a tudását. Ráadásul a szlovákiai torna tökéletesen illeszkedett a menetrendjébe is, hiszen gőzerővel készülünk a decemberben esedékes országos bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában