két zöld-fehér csapat

2019.11.29. 20:48

Nyugat-dunántúli párharc: Győr–Haladás

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában vasárnap 13 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr vendége lesz.

Pum András

Haladás-Szolnok nb2 -es mérközés, 20190818, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A két zöld-fehér nyugat-dunántúli csapat sok felejthetetlen csatát vívott az NB I-ben – ezúttal egy osztállyal lejjebb csapnak össze. A Boér Gábor irányította ETO az elmúlt fordulóban hazai pályán bravúros, 1-0-s győzelmet aratott az MTK ellen. Ám az ezt megelőző hét fordulóban egyszer sem tudott nyerni – négy döntetlen mellett háromszor kikapott a szebb napokat megélt győri csapat. A 27 ponttal a hatodik helyen tanyázó együttesben több ismerős névre bukkanhatunk, így például az NB I-es múlttal rendelkező Gengeliczki Gergő, Lovrencsics Balázs, Bagi István, Borbély Bálint és Nemanja Andrics is a Rába-parti alakulatban futballozik.

A 18. Haladás hiába játszott fölényben és dolgozott ki ziccereket a hétközi, tiszakécskei meccsen, 2-0-ra kikapott. Így négy pont a hátránya a bent maradást jelentő 17. helytől. A vasiak lassan ott tartanak, mint tavasszal az NB I-ben: mindegy, ki az ellenfél, nyerniük kell. Akkor hiába támadt fel poraiból a zöld-fehér csapat és végzett a tavaszi eredmények alapján a negyedik helyen, búcsúzott az élvonaltól. Természetesen ezúttal nem akarnak újabb osztályváltást átélni a szombathelyiek.

– A győrieknél nyár óta egy kézben van a szakmai munka, stabil anyagi háttérrel rendelkeznek és vissza akarnak jutni az első osztályba – mondta Desits Szilárd, a Haladás megbízott edzője. – Fizikálisan nagyon erősek és kiszámíthatatlan a futballjuk. Van, hogy sok passzal építik fel támadásaikat, aztán hirtelen elkezdik felívelgetni a labdákat. Nincs könnyű sorsolásunk, mióta kineveztek, öt tétmeccsünkből négyet idegenben játszottunk, és most is idegenben lépünk pályára. De a játékosokkal együtt valamennyi meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg akarjuk nyerni. Nincs más választásunk, győznünk kell. Számítunk szurkolóink támogatására Győrben is, hiszem, hogy sokan elkísérnek bennünk. Rózsa Dániel és Németh Márió sérült. Összeállítás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Jancsó, Holdampf – Gaál, Tóth-Gábor, Medgyes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában