Labdarúgás

2019.12.14. 10:00

Idegenben kellene nyernie a Haladásnak

A labdarúgó NB II. idei utolsó, őszi fordulójában vasárnap 13 órakor a Szombathelyi Haladás a BFC Siófok otthonában lép pályára.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Az idei utolsó meccs eredményétől függetlenül biztos, hogy a szombathelyi zöld-fehérek kieső helyen várják a február 2-i folytatást. A 18. helyen, 15 ponttal tanyázó Haladás hátránya ugyanis négy pont az előtte álló Ajka mögött. Ami a vasárnapi összecsapást illeti, a korábbi Haladás másodedző, a Mészöly Géza egyik segítőjeként dolgozó Gál István irányította Balaton-partiak harminc ponttal a hetedik helyen állnak. Legutóbb odahaza gól nélküli döntetlent játszottak a Budafokkal. A sárga-kékeknél szerepel több korábbi vasi futballista, így Janvári Gábor, a Haladásban futballozó Jagodics Márk öccse, Bence, valamint Zamostny Balázs. A Haladás utolsó négy meccséből háromszor kikapott, egy hete Szombathelyen a Gyirmót 1-0-ra nyert. A Siófok és a Haladás a 2. fordulóban találkozott egymással, Szombathelyen 1-1-re végeztek a csapatok.

– A siófokiak korábban a dobogó környékén álltak, az utóbbi gyengébb meccseik miatt csúsztak csak le a hetedik helyre – mondta Desits Szilárd, a Szombathelyi Haladás megbízott edzője. – Egyénileg jó játékosok alkotják keretüket, van már annyi pontjuk, hogy nyugodtan futballozhatnak. Nekünk azonban nincs más választásunk, mint nyerni és felzárkózni az előttünk állókhoz. A játékosok nem foglalkoznak klubunk nehéz anyagi helyzetével, elszántak és csak a meccsre összpontosítanak. Rózsa Dániel, Bosnjak Predrag és Németh Márió sérült, Kiss Bence öt sárga lapja miatt nem játszhat.

Összeállítás: Gyurján – Tóth D., Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Holdampf, Szekér – Tóth-Gábor, Medgyes, Gaál – Novák (Szalay).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában