Kosárlabda

2019.12.02. 22:12

Körmend– Sencur az AAK-ban

Az Alpok Adria Kupában folytatják a szereplést az Egis Körmend kosárcsapatának fiataljai. Kedden a szlovén Sencur lesz a vendég, a találkozó 18 órakor kezdődik a körmendi Városi Sport­csarnokban.

Tóth Judit

A 19 éves Martinez Ralf Ádám már a felnőttcsapatban is bemutatkozott

Fotó: Szendi Péter

Három idegenbeli meccsen van túl az Egis Körmend kosárcsapata az Alpok Adria Kupa idei kiírásában. A piros-feketék U20-as csapatukkal vágtak neki a mostani sorozatnak, ehhez a kerethez csatlakoztak néhányan a felnőtt keretből. Szerdán először játszanak hazai pályán a körmendi fiatalok, Patai Benjamin edző egyedül Filipovic Stefanra nem számíthat.

– Stefan hosszabb időre kidőlt a sorból, de a többiek harcra készek. Ugyanazzal a kerettel állunk fel, mint legutóbb Bécsben. Sajnos az eddigi mérkőzéseken bátortalanul kezdtünk. Ellenfeleink már korán jelentős előnyre tettek szert; 20-30 pontos különbségnél már nehéz volt felpörögnünk és visszajönnünk a meccsbe. Fontos, hogy ezúttal a kezdést is jól kapjuk el, ne legyünk megilletődöttek. A rutinosabb játékosokra vezérként számítok, eddig Németh Ákos nagyon jól oldotta meg ezt a feladatot. Remélem, hogy kedden este sem lesz ez másként és a többiek is fel tudják venni a ritmust – mondta a fiatalok edzője, Patai Benjamin.

A 19 éves Martinez Ralf Ádám már a felnőttcsapatban is bemutatkozott
Fotó: Szendi Péter

A kedd esti, Sencur elleni találkozón kívül még kétszer játszik hazai pályán a Körmend az Alpok Adria Kupában. Jövő szerdán a cseh Opava érkezik a Rába partjára, a mérkőzés a kiírthoz képest korábban – délután fél négykor – kezdődik. Ennek oka, hogy ugyanezen a napon Matthias Zollner tanítványai is pályára lépnek, mégpedig a FIBA Európa Kupa második csoportkörében, a lett Vents­pils ellen.

Egy héttel később, december 18-án szintén ütközik a két nemzetközi sorozat meccsidőpontja. A felnőttek Kijevben játszanak, a fiatalok hazai pályán a BC Hallmann Vienna ellen zárják az Alpok Adria Kupa első csoportkörét. A tervek szerint a fiatalok szűkített kerettel szerepelnek majd az osztrákok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában