sportlövők

2019.12.18. 21:14

Nemzeti ob hazai környezetben

Az amatőr sportlövők 10 méteres nemzeti országos bajnokságán szombathelyi résztvevők is voltak.

Horváth Erika

A szombathelyiek 60 éven felüliekből álló csapata (balról): Csigó Szabolcs, dr. Polgár Tibor, dr. Csenár Márton Fotó: Cseh Gábor

Több mint kétszáz résztvevője volt a Haladás Sportkomplexumban a Magyarország–Szlovákia 10 méteres válogatottviadal másnapján, vasárnap – szintén légpuska és légpisztoly számban – megrendezett nemzeti országos bajnokságnak. (1969-ben a művelődési és sportházban volt ilyen ob ezelőtt Szombathelyen.) A nemzeti jelző itt azt jelenti, hogy csak amatőrök indulhatnak, és nem 60, hanem 20 lövés összesítése után hirdetnek eredményt. A Magyar Sportlövők Országos Szövetsége a szabad­idős sportolók versenyéhez ugyanazt a nemzetközi szintű berendezést biztosítja, mint a világversenyekre készülő válogatottaknak. Négy korosztályban – ifjúsági, junior, felnőtt és +60 év – lehetett nevezni.

A szombathelyiek 60 éven felüliekből álló csapata (balról): Csigó
Szabolcs, dr. Polgár Tibor, dr. Csenár Márton Fotó: Cseh Gábor

A hazai színeket a Szombathelyi Polgári Lövész Egyesület hét versenyzője képviselte, valamennyien a pisztoly számban indultak. A felnőtt nők 16 fős mezőnyének első harmadában végzett, hatodik lett Németh Tünde 174 köregységgel. A legnagyobb létszámú, 58 fős férfimezőnyben Bárdosi Zoltán volt a legeredményesebb szombathelyi versenyző, 181 köregységgel 11. lett. Az SZPLE Bárdosi Zoltán, Hideg Gyula, Doma Attila összetételű csapata a 12. helyen zárt 508 kör­egységgel. A 60 éven felüliek között szintén egy 11. hely volt a legjobb hazai helyezés, dr. Polgár Tibor 167-tel jegyezte. Bár ezúttal nem tudta korábbi formáját hozni a +60-as szombathelyi csapat (dr. Polgár Tibor váll- és szemműtétje miatt, dr. Csenár Márton kölcsönfegy­verrel volt kénytelen lőni, Csigó Szabolcs pedig motorbaleset és medencecsonttörés után néhány hete dobta csak el a járókeretet), tagjai becsülettel helytálltak, 442-es eredményük korosztályuk csapatversenyében a negyedik helyet jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában