Harmadszor is Auto-Crash

2019.12.25. 09:00

Szép vasi eredményekkel zárult az országos roncsderbibajnokság

Az Auto-Crash Szombathely SE győzelmével ért véget a nyugat-dunántúli versenyhelyszíneket, klubokat felvonultató 2019-es országos roncsderbibajnokság – több vasi pilóta is éremmel zárt.

Tóth Gábor

A 2019-es sorozat májusban kezdődött, szeptember végén ért véget, az ünnepélyes díjkiosztót novemberben rendezték. A bajnokság kilenc futamát – sorrendben – Rábatöttösön, Nagypáliban, Szombathelyen, Igalon, Gyenesdiáson, Kustánszegen, Csipkereken, ismét Rábatöttösön, végül Sümegen rendezték hét egyesület részvételével.

A mezőnyben az Auto-Crash Szombathely SE, a Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép, az Autó Sport Klub Rum és az MJIPSZ Gérce képviselte a vasi színeket. Az összetett csapatversenyt – sorozatban harmadszor – a szombathelyiek nyerték, a vépieké lett a második hely. De több vasi pilóta is éremmel fejezte be a szezont. Hetyei Patrik, Sporeth Roland, Vámos Dániel, Juhász Ferdinánd Jácint és Viszket Krisztián pedig bajnoki címet ünnepelhetett.

A 2019-es bajnoki címet (is) begyűjtő Auto-Crash Szombathely SE csapata
Fotó: Kámán András

– Évről évre nő a versenyzői létszámunk, egyre több az új versenyhelyszín – jelezte Pintér Endre, a Magyar Országos Roncsderby, amatőr Rally és Újszerű Technikai Sportok Szövetsége elnökhelyettese, az autó-Crash Szombathely SE vezetője. – Idén például Sümeg jött be új helyszínnek. A versenyeken általában 60-70 autó áll rajthoz, ami közel száz pilótát jelent. Egyre kiegyenlítettebb a mezőny, minőségi autók, képzett pilóták feszülnek egymásnak. A legtöbb kategóriában csak az utolsó versenyen dőlt el az érmes helyezések sorsa. Ráadásul mindenhol rengeteg a néző, jó a hangulat. Az Auto-Crash zsinórban harmadszor nyerte meg a csapatbajnokságot, így begyűjtötte a vándorserleget – roppant büszke vagyok a csapatomra. Ez a siker nem csak a pilóták érdeme, a szerelők, a segítők, a szponzorok is kivették a részüket belőle. Remek szezonja volt a Vépnek, de dicséret illeti a rumi és a gércei egyesületet is, ugyanis alacsony versenyzői létszámuk ellenére kivívták maguknak a tiszteletet. Soha rosszabb szezont!

Vasi érmesek, pilóták, szuperfutam: 1. Hetyei Patrik (Vép). Széria nagy: 1. Sporeth Roland (Szombathely), 2. Csercsics Dániel (Vép), 3. Komálovics Balázs (Szombathely). Széria kicsi: 1. Hetyei Patrik (Vép), 2. Mórocz Patrícia (Gérce), 3. Lakatos Róbert (Vép). Széria közép: 2. Kovács Szabolcs (Vép), 3. Gyócsi Tamás (Szombathely). Lada: 1. Vámos Dániel (Szombathely), 2. Barbarics Benjamin (Vép). Női: 2. Csercsics Dorina (Szombathely). Ifjúsági II.: 1. Juhász Ferdinánd Jácint (Szombathely), 2. László Dániel (Rum). AS: 1. Viszket Krisztián (Szombathely), 3. Varga Elemér (Szombathely).

Csapatverseny: 1. Auto-­Crash Szombathely SE 262 pont, 2. Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép 254, ...5. Autó Sport Klub Rum 92, ...7. MJIPSZ Gérce 70.

Ezek is érdekelhetik