Harmadszor is Auto-Crash

2019.12.25. 09:00

Szép vasi eredményekkel zárult az országos roncsderbibajnokság

Az Auto-Crash Szombathely SE győzelmével ért véget a nyugat-dunántúli versenyhelyszíneket, klubokat felvonultató 2019-es országos roncsderbibajnokság – több vasi pilóta is éremmel zárt.

Tóth Gábor

A 2019-es bajnoki címet (is) begyűjtő Auto-Crash Szombathely SE csapata

Fotó: Kámán András

A 2019-es sorozat májusban kezdődött, szeptember végén ért véget, az ünnepélyes díjkiosztót novemberben rendezték. A bajnokság kilenc futamát – sorrendben – Rábatöttösön, Nagypáliban, Szombathelyen, Igalon, Gyenesdiáson, Kustánszegen, Csipkereken, ismét Rábatöttösön, végül Sümegen rendezték hét egyesület részvételével.

A mezőnyben az Auto-Crash Szombathely SE, a Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép, az Autó Sport Klub Rum és az MJIPSZ Gérce képviselte a vasi színeket. Az összetett csapatversenyt – sorozatban harmadszor – a szombathelyiek nyerték, a vépieké lett a második hely. De több vasi pilóta is éremmel fejezte be a szezont. Hetyei Patrik, Sporeth Roland, Vámos Dániel, Juhász Ferdinánd Jácint és Viszket Krisztián pedig bajnoki címet ünnepelhetett.

A 2019-es bajnoki címet (is) begyűjtő Auto-Crash Szombathely SE csapata
Fotó: Kámán András

– Évről évre nő a versenyzői létszámunk, egyre több az új versenyhelyszín – jelezte Pintér Endre, a Magyar Országos Roncsderby, amatőr Rally és Újszerű Technikai Sportok Szövetsége elnökhelyettese, az autó-Crash Szombathely SE vezetője. – Idén például Sümeg jött be új helyszínnek. A versenyeken általában 60-70 autó áll rajthoz, ami közel száz pilótát jelent. Egyre kiegyenlítettebb a mezőny, minőségi autók, képzett pilóták feszülnek egymásnak. A legtöbb kategóriában csak az utolsó versenyen dőlt el az érmes helyezések sorsa. Ráadásul mindenhol rengeteg a néző, jó a hangulat. Az Auto-Crash zsinórban harmadszor nyerte meg a csapatbajnokságot, így begyűjtötte a vándorserleget – roppant büszke vagyok a csapatomra. Ez a siker nem csak a pilóták érdeme, a szerelők, a segítők, a szponzorok is kivették a részüket belőle. Remek szezonja volt a Vépnek, de dicséret illeti a rumi és a gércei egyesületet is, ugyanis alacsony versenyzői létszámuk ellenére kivívták maguknak a tiszteletet. Soha rosszabb szezont!

Vasi érmesek, pilóták, szuperfutam: 1. Hetyei Patrik (Vép). Széria nagy: 1. Sporeth Roland (Szombathely), 2. Csercsics Dániel (Vép), 3. Komálovics Balázs (Szombathely). Széria kicsi: 1. Hetyei Patrik (Vép), 2. Mórocz Patrícia (Gérce), 3. Lakatos Róbert (Vép). Széria közép: 2. Kovács Szabolcs (Vép), 3. Gyócsi Tamás (Szombathely). Lada: 1. Vámos Dániel (Szombathely), 2. Barbarics Benjamin (Vép). Női: 2. Csercsics Dorina (Szombathely). Ifjúsági II.: 1. Juhász Ferdinánd Jácint (Szombathely), 2. László Dániel (Rum). AS: 1. Viszket Krisztián (Szombathely), 3. Varga Elemér (Szombathely).

Csapatverseny: 1. Auto-­Crash Szombathely SE 262 pont, 2. Speed Car Auto Motor Sportegyesület Vép 254, ...5. Autó Sport Klub Rum 92, ...7. MJIPSZ Gérce 70.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában