Tízéves bronzérem

2020.01.02. 20:57

A 2009-es U20-as vb-szereplésre emlékeztek

Tíz éve, a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon szerzett bronzérmet a korosztályos magyar labdarúgó-válogatott – az akkori főszereplők idézték fel emlékeiket.

Tóth Gábor

Egervári Sándor (balra) és Venczel József

Fotó: NSO/Dömötör Csaba

Ott volt az ünnepségen többek között Egervári Sándor, az U20-as csapat akkori vezetőedzője, Sisa Tibor, ugyanennek a generációnak a korábbi mestere vagy éppen Dunai Antal, az egyiptomi csapat delegációvezetője. És részt vett a rendezvényen az ismert szombathelyi masszőr, a válogatott akkori gyúrója, Venczel József.

Egervári Sándor (balra) és Venczel József

– Jólesett a meghívás, örömmel vettem részt az ünnepségen – árulta el Venczel József. – A játékosok egy részével a mai napig tartom a kapcsolatot, jó volt ismét személyesen találkozni a fiúkkal – egyébként a csapat zöme elfogadta a meghívást. Persze klubkötelezettségek miatt néhány ismert futballista hiányzott, így például Gulácsi Péter vagy éppen Koman Vladimir. A Hemingway étteremben videózásal kezdtünk, felidéztük a menetelést, az emlékezetes meccseket, gólokat. Több beszéd is elhangzott, a csapat nevében Németh Krisztián szólalt fel. Aztán következett egy vacsora, majd kötetlen beszélgetéssel zárult az est – előkerültek a régi fényképek, relikviák. Nagyszerűen éreztem magam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában