kosárlabda

2020.01.10. 22:13

A feljavult Sopron jön Körmendre

A Sopron KC kosárcsapata érkezik szombaton az Egis Körmendhez a 15. bajnoki fordulóban. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Tóth Judit

Frank Rahim Turner az előző játéknapon 30 pontot dobott az Oroszlánynak Fotó: Szendi péter

Fotó: © Szendi Péter

Szerdán késő este még a FIBA Európa Kupában szerepelt az Körmend kosárcsapata, most meg már küszöbön az újabb bajnoki hazai pályán a Sopron ellen. A vasi legénység nagyon jól kezdte a mérkőzést Hollandiában a Landstede Hammers Zwolle ellen, és eleinte úgy is tűnt, hogy simán hozza az idegenbeli találkozót. Aztán lazábbra engedte a tempót a körmendi alakulat, és magára húzta ellenfelét. Negyven perc után egál volt az eredmény, a Körmend csak a ráadás öt percben tudta eldönteni a mérkőzést.

– Nagyon fontos volt a hollandok elleni találkozó – mondta Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője. – A végén dőlt el a mi javunkra a meccs, ezt én annak tudom be, hogy szűk a rotációnk, és egy mérkőzésen belül is több jó és rossz periódusunk van. A hosszabbításban mi voltunk rutinosabbak, és megoldottuk a feladatot. Nagyra értékelem ezt a győzelmet, mert a továbbjutási esélyeink így megmaradtak.

Frank Rahim Turner az előző játéknapon 30 pontot dobott az Oroszlánynak Fotó: Szendi péter

Nem sok időt hagyott pihenésre a feszített menetrend. Szombaton este már bajnoki fordulót rendeznek a Városi Sportcsarnokban, ezúttal a Sopron lesz a körmendiek vendége. A soproniak nem kezdték fényesen az idényt, a piros-feketék is nyerni tudtak a hűség városában még október elején (80-84). Azóta azonban változott a felállás, a Sopron november elején – hat forduló, összességében öt vereség, egy győzelem után – szerződést bontott Sabáli Balázzsal. A soproniak hamar megtalálták a körmendi születésű tréner utódját, helyét a kispadon Kostas Flevarakis foglalta el. A rutinos, 50 éves görög szakember érkezésével lassan-lassan, de összeállt a Sopron játéka, olyannyira, hogy utóbbi négy bajnokiját zsinórban megnyerte. Idegenben biztosan verte a Pécset, emellett a Jászberény, az Alba Fehérvár és a Szeged is elesett a hűség városában. Ezúttal tehát egészen biztos, hogy nehezebb dolga lesz a Körmendnek, mint a második bajnoki fordulóban. Matthias Zollner csapatában mindenki harcra kész, a vendégeknél viszont kérdéses az egyik amerikai légiós, Bernard Thompson játéka, aki a múlt heti fordulóban sem lépett pályára sérülés miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában