Téli olimpián ugrik

2020.01.06. 20:02

A kőszegi Molnár Flórián a top 10 közelébe vágyik

Alapos felkészülés után vesz részt a 3. téli ifjúsági olimpiai játékokon a Kőszegi SE 17 esztendős síugrója, Molnár Flórián.

Tóth Gábor

Molnár Flórián „harci díszben” Fotó: Kőszegi SE

Fotó: © Unger Tamás

A svájci Lausanne ad otthont a 3. téli ifjúsági olimpiai játékoknak. A 2002 és 2004 között született sportolókat felvonultató erőpróbán január 9. és 22. között nyolc sportág 16 szak­ágában összesen 81 versenyszámban avatnak bajnokot. A magyar csapatot tíz szakágban összesen 23 sportoló alkotja. Ez az eddigi legnagyobb magyar létszám a téli ifjúsági játékok történetében. A versenyzőket 13 edző kíséri el a játékokra, továbbá háromfős csapatiroda, két sportorvos és kétfős kommunikációs stáb egészíti ki a delegációt. A magyar csapat tagja lesz a Kőszegi SE 17 éves síugrója, Molnár Flórián is.

– Az egész nyarat és őszt végigdolgoztam a szlovén tréner, Vasja Bajc irányításával, november végétől pedig édesapám, Molnár László vezeti az edzéseimet – számolt be az elmúlt időszak történéseiről Molnár Flórián. – A lehetőségekhez képest alaposan felkészültünk, igaz, nem éppen a legjobb hóviszonyok közepette dolgoztunk, más lehetőségünk nem lévén rendszeres vendégek voltunk a szlovén sípályán, Planicán. Az ünnepek között kicsit szusszantunk, aztán január 6–12-e között tartunk még egy miniedzőtábort ismét Planicán. Majd 16-án utazunk Svájcba, ahol 17–18-án edzünk, 19-én pedig versenyzünk. Azon leszek, hogy kiadjam magamból a maximumot.

Molnár Flórián „harci díszben”
Fotó: Kőszegi SE

– Erős, népes mezőnyre, úgy 40 versenyzőre számítunk, hiszen országonként két főre emelték a kvótát, amit a nagy síugrónemzetek vélhetően kihasználnak – jelezte Molnár László, a férfiválogatott keretedzője. – Korosztályos bajnokok csatolnak lécet, illetve olyan fiatalok, akik már rangos nemzetközi felnőttversenyeken is bizonyítottak. Úgy gondolom, ha Flórián odaér a top 10 közelébe, akkor már nagyon boldogok lehetünk. A forma biztató, a felkészülés jól sikerült, nyugodt szívvel utazunk Svájcba.

Érdekesség, hogy Flórián bátyja, Molnár Kristóf a 2016-ban Norvégiában, Lillehammer városában rendezett 2. téli ifjúsági olimpiai játékokon vett részt. Amelyen az ugyancsak a kőszegi síugrókat képviselő Vörös Virág is szerepelt, sőt, ő vitte a magyar zászlót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában