röplabda

2020.01.22. 21:19

Befejezte az alapszakaszt a SZoESE

Az elmúlt hétvégén egy győzelemmel és egy vereséggel fejezte be az alapszakaszt a Szombathelyi Egyetemi SE férfi-röplabdacsapata.

Horváth Erika

A 16 éves Kudron Márk szinte hibátlanul játszott Győrben a liberó poszton

Fotó: SZoESE

Széchenyi Győr–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (21, 16, 22). – Győr, 70 néző, NB II.-es férfi-röplabdamérkőzés, vezette: Őri, Veress.

SZoESE: Marsai, Pék, Barbalics, ifj. Bodovics, Szabó G., Ujvári. Csere: KUDRON (liberó), Táncsics, Koller, Bodovics. Játékos-edző: Bodovics Árpád.

A szombathelyiek bizakodva várták a szombati győri találkozót, hiszen visszatért hozzájuk a csapat korábbi két meghatározó játékosa, Szabó Gábor és Ujvári Tamás – igaz, még korántsem tudásuknak megfelelő formában –, és a rutinos feladó Marsai Richárd is rendelkezésre állt. Az első szett kétharmadáig vezettek is, de a jóval összeszokottabb, így gyorsabb röplabdát játszó győriek támadásaival nem nagyon tudtak mit kezdeni. Végig a hazaiak akarata érvényesült.

A 16 éves Kudron Márk szinte hibátlanul játszott Győrben a liberó poszton
Fotó: SZoESE

Szombathelyi Egyetemi SE–Pénzügyőr SE U21 3:1 (13, 19, -15, 17). – Szombathely, 30 néző, NB II.-es férfi-röplabdamérkőzés, vezette: Prukner, Veress.

SZoESE: Marsai, Pék, KONETSNY, ifj. Bodovics, Szabó G., Ujvári. Csere: Barbalics, Koller, Táncsics, Keszthelyi.

Vasárnap már hazai környezetben játszott a SZoESE, amely az első és második játsz­mát magabiztosan nyerte a kissé tartalékosan érkező fővárosi fiatalok ellen. A harmadik szettben minden hazai játékos lehetőséget kapott, és a sok változtatást nem bírta el a gárda. De a negyedikben a kezdőcsapat le tudta zárni a találkozót.

Ezzel befejeződött az alapszakasz a férfi NB II. nyugati A csoportjában. A SZoESE három győzelemmel, kilenc vereséggel a hétcsapatos csoport hatodik helyén végzett. Február 2-án kezdődik a rájátszás, amelyben az NB I.-es csapatok utánpótlás-együttesei már nem vesznek részt. A nyugati A csoport négy NB II.-es csapatához a B csoportbeliek csatlakoznak majd.

TFSE–Haladás VSE/Sportiskola 3:0 (16, 26, 16). – Budapest, 30 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Villás, Csizmarik.

HVSE/SI: Fatér J., Szendrődi, Németh Boglárka, Sajben, Perintfalvi, Varga Á. Csere: Dóka (liberó), Fatér V. (liberó), Németh T., Horváth B., Sebestyén, Kiss D. Edző: dr. Mucsi Péter.

A jó nyitásokkal operáló TFSE könnyen nyerte az első játszmát a későn eszmélő szombathelyi fiatalok ellen. A második szettben már felvették a ritmust a zöld-fehérek, de a végjátékban megremegtek a kezek, sok hibát vétettek. Akárcsak a harmadik játszma elején. Így futni kellett az eredmény után, már hiába. Megérdemelten nyert a TFSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában