Labdarúgás

2020.01.28. 10:03

Hórihorgas csatárt igazolt a Haladás

Támadót igazolt a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata, Tóth Barna Nyíregyházáról szerződött a zöld-fehérekhez. Ketten viszont távoztak.

Pum András

Tóth Barnát Séllei Árpád ügyvezető igazgató üdvözölte

Fotó: haladás.hu

A téli átigazolási szezonban korábban Verpecz István, Schimmer Szabolcs, Devecseri Szilárd és Rácz Ferenc érkezett a tabella 18. helyén álló szombathelyiekhez. Most újabb játékossal, egy klasszikus támadóval, Tóth Barnával erősödött a keret. A 24 esztendős, a fővárosban született csatár Újpesten kezdett el futballozni, aztán szerepelt a Budapest Honvéd II-ben, majd Siófokon, Vácott, Monoron, legutóbb pedig Nyíregyházán játszott. Eddigi 72 NB II-es bajnokiján húsz gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. Legjobban a 2018/19-es bajnokságban ment a hórihorgas, 198 cm magas támadónak: 38 meccsen 14 gólt szerzett. Majd a bajnokság végén, 2019 júliusában Nyíregyházára szerződött, 15 bajnokin három gólt jegyzett. Most közös megegyezéssel szerződést bontott a szabolcsi klubbal. Ősszel egyébként még végigjátszotta a Haladás-Nyíregyháza (1-3) bajnokit. A támadó fél plusz egy évre írt alá.

Tóth Barnát Séllei Árpád ügyvezető igazgató üdvözölte
Fotó: haladás.hu

Ketten viszont távoztak Szombathelyről: a 23 éves Tóth Martinnal és a 22 éves Petró Balázzsal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. A két támadó középpályás közül Tóth ősszel egyszer volt kezdő, kétszer csereként szállt be. míg Petró egyszer kapott lehetőséget – csereként. Séllei Árpádtól, a Haladás ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a vasiak kerete kész, több játékost már nem igazolnak és távozó sem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában