Hétvégén folytatódik az NB I.

2020.01.16. 19:31

Itt a teketavasz

Hétvégén folytatódik az NB I-es tekebajnokság. A Nagymizdó és a Sárvár hazai pályán, a Balogunyom, a Csákánydoroszló, a Halogy idegenben kezd.

Pum András

A sárvári Farkas Imre (balról) és a halogyi Horváth Attila tavasszal is összecsap egymással

Fotó: Szendi Péter

Az ősszel jól szerepeltek a vasi NB I-es tekecsapatok, a Balog­unyom az első, a Csákánydoroszló a második, a Halogy a negyedik, a Nagymizdó a hatodik, az újonc Sárvári Kinizsi a kilencedik helyről várja a tavaszi folytatást.

– Rövid volt a téli szünet, csak az ünnepek alatt pihentek játékosaink – mondta Svajda Győző, a Balogunyom elnöke, edzője. – A Magyar Kupában továbbjutottunk, míg a sárvári Szabó István-emléktornán a harmadikok lettünk. Nehéz tavasz elé nézünk, de szeretnénk megtartani első helyünket és visszajutni a Szuperligába. Közvetlen riválisainkat, a második Csákánydoroszlót és a harmadik Herendet hazai pályán fogadjuk – ez mindenképpen előnyt jelent. Péten kezdjük a tavaszt, a fiatal, tehetséges csapat ellen sehol sem könnyű nyerni – de erre készülünk.

A Csákánydoroszlónál edzőváltás történt, Sütő Zsolt játékos-edzőként irányítja a csapatot.

– Nem szerepeltünk tornán, heti két edzéssel készültünk a tavaszi rajtra – jelezte Musits József, a Csákánydoroszló elnöke. – Már nem én, hanem Sütő Zsolt edzi és irányítja a csapatot. Három pont a hátrányunk a Balogunyom mögött, ami ledolgozható – erre is készülünk. Szombaton Bábolnára utazunk; bár a papírforma a mi sikerünket ígéri, biztosan meg kell küzdenünk a pontokért.

A sárvári Farkas Imre (balról) és a halogyi Horváth Attila tavasszal is összecsap egymással
Fotó: Szendi Péter

A halogyiak szeretnék megismételni őszi produkciójukat.

– Január eleje óta edzésben vagyunk, felkészültünk – mondta Németh László, a Halogy SE-Boldizsár Trans játékos-edzője. – Elméletileg kiesési gondjaink nem lehetnek. Abban bízunk, hogy tavasszal is sikerül olyan teljesítményt nyújtanunk, mint ősszel. Ha így lesz, akár még feljebb is léphetünk a tabellán – de az első négy hely valamelyikét megszerezhetjük. Habár első ellenfelünk, a Sopron utolsó a bajnokságban, meglátásom szerint sokkal több van a csapatban. Nehéz pályán játszunk, mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van a győzelemre, a pillanatnyi forma dönt majd.

A Nagymizdó egyik legjobb játékosát kénytelen nélkülözni tavasszal.

– A bajnokság előtt az első négybe vártuk a csapatot, de a télen történtek miatt át kellett fogalmazni céljainkat – mondta a TOPIDO Nagymizdó szakosztályvezetője, játékosa, Tompa István. – Egyik meghatározó játékosunk, Bagi Imre az egyik közösségi oldalon egy bejegyzésben bírálta a szövetséget, emiatt június 30-áig eltiltották. Ez érzékeny veszteség számunkra, célunk, hogy legalább a jelenlegi helyezésünket megtartsuk.

Az újonc sárváriak számára cél a bennmaradás.

– December 15-éig edzésben voltunk, majd január 2-án kezdtük el a munkát – tudtuk meg Farkas Imrétől, a Sárvári Kinizsi-Kékgolyó szakosztályvezetőjétől, játékos-edzőjétől. – A Szabó István-emléktornán remek egyéni eredményekkel második helyen végeztünk. Tavasszal hét hazai és négy idegenbeli meccs vár ránk, célunk, a biztos bennmaradás teljesíthető. A nyitányon a Herendet fogadjuk, szoros meccset várok, 5:3-as eredményt jósolok – remélem, mi nyerünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában