NB I

2020.01.17. 18:37

Kaposváron lép pályára a Falco

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Falco-Vulcano energia KC Szombathely a Kaposvár vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Quinton Hooker jó játékára (is) szükség lesz

Fotó: Unger Tamás

A Falco felemás időszakot tudhat maga mögött, hiszen a Bajnokok ligájában zsinórban két vereséget tudhat maga mögött – szerdán Bonnban kapott ki -, az NB I-ben viszont minden gond nélkül menetel, éllovasként várja a meccset.

A Kaposvár nehéz szezont fut, mindössze 12. a tabellán (6 győzelem/9 vereség). A gyengébb eredmények miatt edzőt is váltott a klub, az új esztendőben már a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics irányítja a szakmai munkát aki Fekete Ádám helyére ült le a kispadon. A formálódó Ivkovics-csapat az év elején hazai pályán kikapott a Debrecentől (92-94), a Zalaegerszeg vendégeként viszont begyűjtötte a győzelmet (102-113).

Quinton Hooker jó játékára (is) szükség lesz
Fotó: Unger Tamás

Októberben a Falco nagy csatában, 81-74-re gyűrte le a vendég Kaposvárt. Azt a Kaposvárt, amely rendre szoros meccseket játszik, és kis szerencsével talán állhatna előkelőbb helyen is a rangsorban. A Falco egyébként csütörtökön késő délután ért haza Németországból. A szakmai stáb két edzést vezényelt pénteken, egy átmozgató foglalkozást pedig szombaton délután – vagyis sok idő nem volt ráhangolódni a kaposvári erőfelmérőre.

-Bonnban vereséget szenvedtünk, rosszul játszottunk, de egy olyan csapa életében, amely sorozatban játssza a meccseit, néha becsúszhat egy, egy gyengébb teljesítmény – mondta Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Szerdán este kikaptunk, de nincs túl sok időnk ezen rágódni, majd átbeszéljük, hasznosítjuk a tapasztalatokat, ugyanis sűrű a menetrendünk, várnak ránk az újabb feladatok. A rendelkezésünkre álló rövid idő alatt megpróbáltunk becsülettel felkészülni a Kaposvárra. Kemény, szervezett kosárlabdát, csapatjátékot várok el a fiúktól. Nem kosarazhatunk fejetlenül, bizony komolyan kell vennünk ellenfelünket. A Kaposvár ugyanis rendre remek támadójátékkal rukkol elő, ha hagyják eljuthat akár a 100 pont közeléig is. Ennek megfelelően észnél kell lennünk, ügyelnünk kell a védekezésre. Több játékosom is kisebb, nagyobb sérüléssel bajlódik, de úgy tűnik, hogy teljes kerettel lépünk pályára. Számunkra minden mérkőzés fontos, mindegyiket meg akarjuk nyerni, Kaposvárról is győztesen akarunk hazatérni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában