birkózás

2020.01.19. 21:36

Ligeti ötödik az UWW-versenyen

Ötödik helyet szerzett a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) 2019. évi első ranglistaversenyén Ligeti Dániel, a Haladás VSE válogatottja a szabadfogásúak 125 kilós súlycsoportjában.

Horváth Erika

Ligeti Dániel Olaszországban kezdte meg a 2020-as szezont

Fotó: MBSZ

Róma adott otthont az év első UWW-rangsorversenyének. (A ranglistának az olimpiai kvalifikációs versenyek kiemelésénél van jelentősége.) A szabadfogásúak 125 kg-os súlycsoportjában 11-en indultak. A szombathelyiek Eb-ezüst- és kétszeres Eb-bronzérmes birkózója a selejtezőben az egyik legnehezebb ellenfelet kapta.

Az orosz Bilial Mahov olimpiai bronzérmes, háromszoros világ- és egyszeres Európa-bajnok. Ligeti Dániel nagyon jól kezdett, övé volt az első akció (2-0) és végig nagyon kemény, kiegyenlített csatát vívott az orosszal. Az utolsó percet 3-3-ról kezdték, az döntött Mahov javára, hogy egy szőnyegszéli helyzetnél előbb ért talajt a körön kívül Ligeti lába (3-4). A vereséggel még nem volt vége a 31 éves szombathelyi birkózó szereplésének, ugyanis az orosz döntőbe jutott és ezzel a vigaszágra segítette. Ott másfél percnyi energiát meg is takarított azzal, hogy a venezuelai Luis Felipe Vivenes Urbanesát technikai fölénnyel, 13-2-re győzte le. Jöhetett a bronzmeccs, ahol a kanadai Amarveer Dhesi elleni első menetet még uralta, 4-1-re vezetett, utána, a másodikban viszont riválisa percei következtek, és – amúgy a bokájával bajlódó – Ligeti Daninak 4-8-as veresége után be kellett érnie az ötödik hellyel.

Ligeti Dániel Olaszországban kezdte meg a 2020-as szezont
Fotó: MBSZ

Szombaton Pécsen rendezték az év első szabadfogású válogatóversenyét, ahol a Haladás Veréb István vezette műhelyéből hárman léptek szőnyegre. Ifj. Veréb István nyaksérülése miatt nem indult. A zöld-fehérek legelőkelőbb helyezése a 86 kilós Ligeti Richárdé volt, aki három győzelemmel jutott be a fináléba. Ott a Sziget SC-s Nagy Mihály ellen nagyon kiegyenlített meccset vívott, de végül

2-0-ra alulmaradt, így ezüstérmes lett. A 97 kilós súlycsoportban Wittman Kristófnak nem sikerült nyernie, a harmadik helyet szerezte meg. A 70 kg-ban indult az ifjúsági korú Nemes Bálint, aki egy győzelemmel és egy vereséggel a hetedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában