Utánpótlás

2020.01.23. 20:49

Lurkós éremeső az osztrák teremtornán

Egy-egy első és második, valamint három második helyet is szereztek a Lurkó UFC csapatai az osztrák Burgenland Trophy nemzetközi utánpótlás labdarúgótornán.

Pum András

A tornagyőztes Lurkó U9-es csapata

Fotó: Mersich Anita

Több korosztályban, két hétvégén zajlott a felsőpulyai sportcsarnokban a hagyományos Burgenland Trophy nemzetközi utánpótlás teremlabdarúgó-torna. A Lurkó és az Illés Akadémia csapatai idén is részt vettek a viadalon. Az U8-asoknál öt csapat körmérkőzést vívott a helyezésekért. A Fider Ádám–Pados József vezette lurkósok a Radingget 11-0-ra, a Mitte Nutalt 2-0-ra, a Sieglasst 4-0-ra verték, majd a Simmering ellen 1-1-es döntetlent játszottak. A Lurkó és az osztrák gárda is tíz-tíz ponttal és 18-1-es gólkülönbséggel zárt. Rávezetéssel döntöttek a csapatok, ebben az osztrákok bizonyultak jobbnak, így a Lurkó a második helyen végzett.

A Hujber Gábor–Balogh Bence vezette U9-esek tízcsapatos tornán vettek részt, a csoportmeccsek során három győzelmet – Mannersdorf 9-0, Waldquelle Juniors 7-0, St. Georgen 3-1 – és egy döntetlent – Neusiedl 2-2 – játszottak. A vasiak első helyen végeztek, a tornagyőzelemért a másik csoport elsőjével, az Oberpullendorffal csaptak össze, és simán, jól játszva 6-0-ra diadalmaskodtak – így megnyerték a tornát.

A tornagyőztes Lurkó U9-es csapata
Fotó: Mersich Anita

A csapat tagjai: Laczi Milán, Molnár Bálint, Lajos Patrik, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Kiss Benedek, Tóth Noel, Horváth Dániel, Jankó Bulcsú, Anderkó Zalán.

A Vargovics Zsolt–Lengyel Miklós irányította U10-esek a csoportmeccsek során két győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget gyűjtöttek be, majd az ötödik helyért vívott meccsen 2-0-ra verték a Neusidlert. A Körhöcz György vezette U11-es Lurkó a csoportmeccseken három siker – Trausdorf 6-0, Therme 11-0, Kirschlag 11-0 – mellett egy döntetlent – Neusiedl 3-3 – ért el. A csoport első helye döntőt ért, a fináléban a Ruzinov Bratislava volt az ellenfél. A rendes játékidőben nem született gól, rávezetéssel a szlovákok nyertek – a szombathelyiek másodikak lettek.

Az U12-eseknél az Illés Akadémia lépett parkettre, a Szűcs János edzette vasiak a Sturm Grazot 4-0-ra, a FAC Wient 4-1-re, a GAK Juniorst 4-0-ra legyőzték – ezzel megnyerték csoportjukat. Az elődöntőben a Honvédtól 2-1-re kikaptak, a harmadik helyért játszhattak. Mivel a Juniors Oberösterreichet ugyanilyen arányban legyőzték, harmadikak lettek.

Csakúgy, mint a Berning Adrián edzette Lurkó U13-asok. A szombathelyiek a csoportjukban a Deutchkreutz ellen 7-2-re, a Wiener Viktoria ellen 3-0-ra, az ABS Süd ellen 6-0-ra nyertek, a házigazda felsőpulyaiaktól 1-0-ra kikaptak. A második hely azt jelentette, hogy a másik ág másodikjával, a St. Georgennel a bronz­éremért csaphattak össze. A vasiak az utolsó négy percben két gólt szerezve kiegyenlítettek (2-2), a rávezetésben pedig 2-0-ra nyertek, így begyűjtötték a harmadik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában