Kötéllel a csapatért

2020.02.04. 20:11

A serdülők arany- a felnőttek ezüstérmesek az ob-n

A Kötélugró Klub Szombathely serdülő csapata arany-, a felnőtt együttese ezüstérmet hozott az országos csapatbajnokságról.

Horváth Erika

A serdülő korosztály aranycsapata (balról): Baumgartner Luca, Papp Virág, Halmosi Dézi, Nagy Lotti

Fotó: Kötélugró Klub

A szolnoki országos csapatbajnokságon a Kötélugró Klub Szombathely négy kvartettet indított. Szó szerint összetett feladat várt az ugrókötelesekre, hiszen összesen nyolc versenyszámban kellett számot adniuk a tudásukról – négy egyköteles számban (4x30 mp gyorsasági, 2x30 mp duplázás, páros szabadon választott, négyes formáció), illetve négy kétkötelesben (háromfős 1x60 mp gyorsasági, háromfős szabadon választott, négyfős 4x30 mp gyorsasági, négyfős szabadon választott).

A serdülő korosztály aranycsapata (balról): Baumgartner Luca, Papp Virág, Halmosi Dézi, Nagy Lotti
Fotó: Kötélugró Klub

A legidősebb, a felnőtt korosztályban (2002-ben, illetve korábban születettek) nagyszerűen szerepelt, ezüstérmet szerzett a Gyurkó Flavia, Nardai Sarolta, Simon Tira, Varga Flóra alkotta négyes. Eredményük azért is értékes, mert keveset tudtak együtt gyakorolni. Ennek ellenére indulási jogot szereztek a kanadai világbajnokságra. A négy egyköteles és a négy kétköteles versenyszám összesített eredményéért is lehetett érmet szerezni, előbbiben bronzot, utóbbiban ezüstöt akasztottak a szombathelyi lányok nyakába. Füle Magdolna és Bánhegyi Attila serdülő (2006–2008) tanítványai viszont mindent vittek, az egyköteles, a kétköteles és az abszolút összetett versenyt is megnyerték – a nyolc számból hétben a legjobbnak bizonyultak, egyben másodikok lettek. A csapat tagjai: Baumgartner Luca, Halmosi Dézi, Nagy Lotti, Papp Virág.

Az ifjúsági (2003–2005) korosztályban két szombathelyi csapat is szerencsét próbált. A Fekete Anna, Horváth Lara, Szentgyörgyvölgyi Zora, Varga Laura összetételű négyes az ötödik, a Baumgartner Sára, Fritz Viktória, Pásztorházi Emma, Süveges Szonja, Vámosi Virág alkotta együttes pedig a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában