Labdarúgás

2020.02.24. 19:31

Elrajtolt a tavaszi idény a megyei I-ben – A legtöbb gól a CVSE–Körmend találkozón esett

A 16. forduló mérkőzéseivel elrajtolt a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye.

Tóth Judit, Tóth Gábor

Lukácsháza - Rum megye 1. labdarúgó mérkőzés, ut, 20200222, Lukácsháza, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A legtöbb gól a CVSE–Körmend találkozón esett, ahol 5-3-ra nyert a házigazda. Magabiztosan győzött hazai pályán a Vép és a Rábapaty. Győzelemmel nyitotta a tavaszt az egyaránt edzőt váltó Jánosháza és Vasvár. A Szarvaskend gólgazdag mérkőzésen ikszelt a Szentgotthárddal.

Jánosháza VSE–Kőszegi Lóránt FC 2-1 (0-0). – Jánosháza, 150 néző, vezette: Harcsár R.

Jánosháza: Tóth A. – BOGNÁR, Péter, Szabó T. (Nyőgéri), Herczeg (Vágusz P.), Vágusz A. (Nagy K.), NIKSZ, Laczi, NAGY B., BALÁZSI (Ambrus), Szabó L. (Palkovits). Edző: ifj. Molnár Károly.

Kőszeg: Bán – LINTNER, FEHÉR A., BOZÓKI, Prán, Csák (Németh O.), Réti (Toldi), Rómer (Laki Hegyi), Keresztes, FEHÉR D., Szolyák. Edző: Őri Gábor.

Gólszerzők: Nagy B., Niksz, ill. Szolyák.

A mérkőzésen a küzdelem dominált a szép játék helyett. A Jánosháza szerzett vezetést, de a vendégek hamar egalizáltak tizenegyesből. A végén a házigazda ismét betalált, így győzni akarásának és egy kis szerencsének köszönhetően otthon tartotta a három pontot.

Schott Lukácsháza SE–Rum KSC 0-2 (0-2). – Lukácsháza, vezette: Bedi T.

Lukácsháza: Horváth K. – Szentkúti, Beke (Horváth M.), Varga A., Lengyel, Szalai, Komálovics Á., Osztrosits (Sárközi), Gugcsó, Bősze (Bolfán), Komálovics M. Edző: Sántha Szilárd.

Rum: Busi – Csonka, Klauzer (Pásti), Szabó D. (Tar), Szakos, Markó, Pupp (Máthé), Kovács B., Baumgartner, Koronczai (Székely), Leitgeb. Edző: Kovács Balázs.

Gólszerzők: Szabó D., Koronczai.

 

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Körmendi FC 5-3 (3-0). – Celldömölk, 200 néző, vezette: Horváth P.

CVSE: Bíró – Huszár (Pázsi), SZUH, MARSAI, GORÁCZ, Szép (Szabó K.), Németh J., KESZEI, Molnár T., HORVÁTH T., Büki. Edző: Haraszti Zsolt.

Körmend: Farkas M. – Bajnok, Buti, Varga P. (Sipos), Németh M., MAJTÉNYI, Takács M. (Major), CZIMBER, Kis-Nemes, Wolf (Török), Takács Á. Edző: Somfalvi Péter.

Gólszerzők: Németh J. (2), Horváth T. (2), Marsai, ill. Majtényi (2), Horváth T. (öngól).

A nyolc gólt hozó mérkőzésnek a közönség nagyon örült – az edzők már kevésbé. Az eredmény még így sem tükrözi, hogy mennyi helyzet adódott a találkozón. Mindkét csapat kevés energiát fordított a védekezésre, és a támadások befejezésénél is akadt bőven pontatlanság. Jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert a Celldömölk.

Vép VSE–Király SE 5-0 (1-0). – Vép, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Vép: Bezdi B. – Kovács D., Koszokovits (Balikó B.), Szalai, Török (Wágner), Bezdi Sz., Auer, Varga B. (Szilvás), Nagy Zs. (Illés), Takács, Dala (Balikó D.). Edző: Török Richárd.

Király: Veszelinov – Sásdi, Kalmár, Kudron (Polgár), Beke (Kiss Á.), Hertelendi, Kovács B. (Lakosi), Perger (Hegedűs), Devecseri, Kondákor, Subicz. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Illés (2), Szalai, Dala, Koszokovits.

Jól kezdte a mérkőzést a Vép, már a 3. percben vezetést szerzett. Az első félidő további részében aztán a középpályán folyt a játék, a kapuk kevésbé voltak veszélyben. A Vép építkezve támadott, a Király kontrákra és pontrúgásokra játszott. A második félidő elején ismét góllal nyitott a házigazda, majd a találkozó végére a kitámadó vendégek ellen újabb szép gólokat szerzett a vépi együttes. A hazai csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Rábapatyi KSK–Büki TK 4-0 (2-0). – Rábapaty, 120 néző, vezette: Talabér N.

Rábapaty: Király T. – Tóth R., Gyürü, Meicz, Piros P. (Király L.), Tóth M., Csupor, Balhási (Kovács T.), Horváth K., Nagy D., Piros D. Edző: Enzsöl Gábor.

Bük: Kamondi – Tar (Komjáthy), Boldizsár, Wágner, Kovács Z. (Kovács R.), Czirók (Horváth Sz.), Tóth K., Csonka, Kossuth (Kiss R.), Orbán, Babos. Edző: Marton Róbert.

Gólszerzők: Gyürü (2), Piros D., Boldizsár (öngól).

Az első játékrész elején főleg mezőnyben folyt a játék, egy-egy ziccer adódott mindkét fél előtt, de mindkettő kimaradt. A félidő második felében aztán már támadóbb szellemben futballozott a Rábapaty, előbb Piros talált be, majd a szünet előtt Gyürü is szerzett egy gólt. A második félidőben kontrából újból betalált a házigazda, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A Rábapaty ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Csepregi SE 2-1 (1-0). – Vasvár, 100 néző, vezette: Marácz Z.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A., Horváth A., Vincze (Dézsi), Kálin, Dávid, Réfi (Berta), Bakos D., Bakos Cs., Schermann (Hajas). Edző: ifj. Sziffer István.

Csepreg: Kótai – Steiner M., Tájmel, Büki (Baranyai), Maráczi (Steiner Zs.), Takács, Pócza, Nika (Péntek), Steiner C., Németh O. (Tóth A.), Taródi. Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Dávid, Bíró, ill. Steiner M.

Kiállítva: Takács (87., Csepreg).

Jobban kezdte a mérkőzést a csepregi csapat, a vasváriak pontatlanul futballoztak. Küzdelmesen alakult a találkozó, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A félidő végén egy szögletből a Vasvár szerzett vezetést. A második játékrészben egy távoli szabadrúgásból növelte előnyét a házigazda. A közvetlen hajrában aztán egy tizenegyesből szerzett góllal tette szorosabbá az eredményt a Csepreg. A Vasvár megérdemelt győzelmet aratott a megerősödött csepregi együttes ellen.

Egyházasrádóci SE–Répcelaki SE 1-2 (0-0). – Egyházasrádóc, 100 néző, vezette: Szabó III. Z.

Egyházasrádóc: Bali – Móricz (Balogh A.), László, Vilics, Molnár L., Molnár I., Fehér, Mészáros, Paksi (Báger), Kovács K. (Lukács), Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Répcelak: Pethő – Tóth Do., Németh G., Tóth Dá., De Paula, Horváth T., Balikó, Harkai, Szabó B., Molnár Cs. (Tamási), Graszl. Edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Mészáros, ill. De Paula A., Horváth T.

Kapkodó játékkal kezdett mindkét csapat. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de gól nem lett belőle. Ezután büntetőt hibázott az Egyházasrádóc. A második felvonásban rákapcsolt a Répcelak, és vezetéshez jutott. A hazaiak erre a találatra még tudtak válaszolni, de a vendégek ismét előnyt szereztek. Voltak lehetőségei a Rádócnak is, de gól már nem esett. Kiegyenlített mérkőzésen a vendégek kapu előtti határozottabb játéka döntött.

Lorry GM Kft. Szarvaskend–Szentgotthárdi VSE 3-3 (1-0). – Szarvaskend, 250 néző, vezette: Papp Á.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei, TÓTH G., TÓTH A., CSILLAG, Jóna, Németh T., Csenterics (Balogh B.), SZABÓ D. (Nagy Á.), Smolczer, Kopfer. Edző: Tóth Gábor.

Szentgotthárd: KAPUI – Kovács G., Kovács T., OSVALD, Düh (Papp V.), DANCSECZ, Majczán, Tulok (Polly), Sulics, Nagy O., TAKÁCS. Edző: Papp Zoltán.

Gólszerzők: Velekei (2), Jóna, ill. Dancsecz, Nagy O., Kovács T.

Kiállítva: Németh T. (88.), ill. Takács (67.).

Az első félidő hazai mezőnyfölényben telt el, a vendégek kapusuknak köszönhették, hogy csak egygólos hátrányban voltak a szünetben. A második játékrész elején a hazaiak az öltözőben maradtak, a gotthárdiak ezt kihasználták és fordítottak tíz perc leforgása alatt. Újabb tíz perc elteltével már a Szarvaskend vezetett megint. De a mérkőzést nem tudta lezárni, és a 90. percben a Szentgotthárd egy szerencsés góllal egyenlített. A mérkőzés összképe alapján a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, de a focit gólra játsszák, így pedig döntetlen született.

Jánosházáról ifj. Molnár Károly, Celldömölkről Haraszti Zsolt, Vépről Pajor Tamás, Rábapatyról Dénes István, Vasvárról ifj. Sziffer István, Egyházasrádócról Bali László, Szarvaskendről pedig Tompa Róbert tudósított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában