röplabda

2020.02.24. 21:33

Érvényesítette fölényét a bajnok, vereséget szenvedett a Haladás

Érvényesítette a papírformát a bajnoki címvédő és magyar kupa-győztes Vasas Óbuda csapata a Haladás Szombathely együttesével szemben a vasárnap esti extraligás röplabdabajnokin.

Horváth Erika

A két fiatal, Szendrődi Rebeka (labdával) és Palánkai-Omoshebi Zsófia (hátul) ismét sok játéklehetőséget kapott. Balról a liberóposzton Stephanie Lojen (8)

Fotó: Cseh Gábor

Vasas Óbuda–Haladás Szombathely 3:0 (16, 5, 22). – Budapest, 150 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Soltész, Kiss Z.

Vasas: Kostelanská 14, Ambrosio 7, Villám L. 9, Dékány 10, Kalicanin 4, Bleicher R. 5. Csere: Juhár (liberó), Mihály (liberó), Gyimes 2, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak.

Haladás: Wallner, Vacsi 6, Cicic 3, Császár 10, Lescay 2, Palánkai-Omoshebi 4. Csere: Lojen (liberó), Zoltán A. (liberó), Péteri, Pickering, Szendrődi 4. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Az utánpótláskorúak elhúzódó mérkőzése miatt fél órával később kezdték az extraligás találkozót. A bajnoki címvédő, friss magyar kupa-győztes, a Bajnokok Ligája-csoportkörét is végigbrusztoló fővárosiaknál néhány kulcsjátékos a padon pihenhetett, de a helyettük

játéklehetőséget kapók sem kezdők, hiszen Villám, Bleicher és Dékány is válogatott kerettag.

Az első szettet jól kezdte a Haladás, 9-9-ig teljesen egyenrangú ellenfél volt. Ezután azonban beragadt, miközben más sebességre kapcsoltak a hazaiak, és meg sem álltak tízpontos különbségig (21-11). Ez és két időkérés után egy kicsit tudott mozdítani a játéka képén a zöld-fehér alakulat, de a fővárosiak magabiztosságán nem (25-16). A második játszmában alig-alig nyílt alkalma pontszerzésre a szombathelyieknek, annyira uralta a játékot az ellenfelének már a nyitásaival is nagy gondot okozó Vasas – 15 perc alatt lezárta ezt a szettet (25-5).

A két fiatal, Szendrődi Rebeka (labdával) és Palánkai-Omoshebi Zsófia (hátul) ismét sok játéklehetőséget kapott. Balról a liberóposzton Stephanie Lojen (8)
Fotó: Cseh Gábor

A szombathelyieket dicséri, hogy a nagy fiaskó után küzdöttek tovább, megtettek mindent, amit tudtak. Szorosan alakult a harmadik játékrész eleje, 11-7-nél tudtak tetemesebb előnyre szert tenni a hazaiak, de sikerült egalizálni (12-12). Az időkérése után sem tudott robbantani a bajnokcsapat, sőt 16-19-nél megint időt kért Jakub Gluszak. Szép labdamenetek után 20-20-nál érte utol a zöld-fehéreket a hazai együttes, aztán el is hagyta (25-22).

Leiszt Máté: – Hullámzó volt a mai teljesítményünk. A harmadik szettben még egy kis rutin hiányzott a szakaszgyőzelemhez. Voltak pozitívumai is a mérkőzésnek, látszik, hogy melyek azok a dolgok, amelyekkel még sokat kell dolgoznunk. Az utolsó szettben nyújtott teljesítményünk miatt azt mondom, nincs szégyellnivalónk.

Az alapszakasz harmadik körének következő mérkőzését hazai környezetben játssza a Haladás, szombaton (19.00) a Jászberényt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában