Helyi sport

2020.03.01. 20:52

A legjobb négy között a Viktória

A legjobb négy közé jutott a női labdarúgó Magyar Kupában a Haladás- Viktória FC. A vasiak 7-3-ra verték a Kelen SC-t.

Pum András

Tálosi Szabina védő létére két gólt is szerzett

Fotó: Unger Tamás

Kelen SC–Haladás-Viktória FC 3-7 (0-5). – Budapest, 300 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntő, vezette: Somogyi.

Kelen SC: Erős – Trampler, Gyenes, Papadopulosz (Kovács Sz., 46.), Horváth L. (Kókány, 46.) – Tagyi (Barkóczi, 65.), Rossi, Telek-Sümegi, dr. Tatai – Horváth Zs., Ács. Edző: Könczey Zsolt.

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Horti, Tálosi, Kiss Zs. (Fördős, 46.) – Szakonyi (Németh M., 80.), Rácz, Manhart – Tóth A., Siklér, Öreg. Edző: Szabados György.

A bemelegítésnél Kovács Virág combizomsérülése kiújult, így a részleges bokaszalag- szakadásból visszatérő Kiss Zsófi a került a kezdőbe. Már a 6. percben megszerezték a vezetést a vasiak: Balogh jobbról beívelt szabadrúgását a hosszún érkező Tálosi közelről a jobb sarokba sodorta (0-1). A folytatásban is a szombathelyiek domináltak, az NB I. utolsó helyén álló hazaiak a védekezésre összpontosítottak.

Tálosi Szabina védő létére két gólt is szerzett
Fotó: Unger Tamás

Rácz a 29. és a 34. percben is értékesített egy-egy jogos tizenegyest, majd Manhart gólja után már egyértelmű volt: eldőlt a továbbjutás. Tálosi a szünet előtt ötre növelte a Viktória előnyét. A második félidő elején szinte a semmiből szépítettek a hazaiak, ám a Viktória Szakonyi révén válaszolt (1-6). A vasiak sok helyzetet kidolgoztak, melyek közül egyet még értékesítettek. A fővárosiak pedig igyekeztek kozmetikázni az eredményen.

A Haladás- Viktória az első félidőben óriási fölényben futballozott, hét-nyolc góllal is vezethetett volna. A második játékrészben kevésbé koncentráltak a szombathelyiek, de így is magabiztosan jutottak a négy közé.

Gólszerzők: Trampler 2 (49., 60.), Telek-Sümegi (83.), illetve Tálosi 2 (6., 44.), Rácz 2 (29., 34. – mindkettőt 11-esből), Manhart 2 (36., 81.), Szakonyi (56.).

Szabados György: – Az első félidőben eldöntöttük a továbbjutást, a másodikban kicsit lazára vettük a meccset.

További eredmények: Csepel–FTC 0-8, Soroksár– MTK 0-8, Győr–Astra 2-2 – büntetőkkel 1-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában