Terepfutókkal hegyen-völgyön

2020.03.05. 20:34

A sorozat harmadik viadalát, a PinkaExtremet Felsőcsatár környékén rendezték

Jól szerepeltek megyénk versenyzői a PinkaExtrem elnevezésű terepfutóversenyen.

Pum András

Vadregényes, gyönyörű tájakat jártak be a felsőcsatári verseny részt vevői

Fotó: Alpokalja SK

Közel 130-an választották a PinkaExtrem elnevezésű terepfutóversenyt szabadidős programként, a Dunántúl távolabbi pontjairól, Budapestről is ellátogatva az egyre népszerűbb Metex’05 Vasi Terepfutó sorozat harmadik rendezvényére. A kitűnő hangulatú versenyen 4,5, 10 és 21 km-es távokon lehetett rajthoz állni; a nagy emelkedőket a rövidebb távon indulók sem kerülhették el. Kellemes, tavaszias idő várta a futókat a felsőcsatári szőlőhegyen.

Nem bánta meg, aki rajthoz állt: a szurdok helyenként hóvirágszőnyeggel borított, de kankalin és hunyor is virított már. A hobbifutók között akadtak, akik e szép természeti látnivalókat fotózva meg-megálltak, a többség azonban próbára tette erejét.

A két hosszabb táv indulói számára az idén is a köteles szakasz volt a legizgalmasabb, amely a Pinka hallépcsőjétől vezetett fel a legmeredekebb részen a gyermeküdülő irányába.

Vadregényes, gyönyörű tájakat jártak be a felsőcsatári verseny részt vevői
Fotó: Alpokalja SK

A 21 km felét Ausztriában jelölték ki, a verseny megrendezését támogatandó, az osztrák határrendészet külön ideiglenes határátlépési pontot nyitott a futók számára, akik így a másik oldalról is megcsodálhatták a Pinka-­szurdokot és a Vas-hegyet. A 21 km-es távon a leggyorsabb a férfiaknál Sarkadi Lehel volt, míg a 10 km-t Fábrics Gábor, illetve Márovics Anna nyerte.

A 4,5 km-en a Héra ikrek diadalmaskodtak: Olivér a férfiak, Viktória a nők között ért leggyorsabban célba. A sorozat május 10-én az Írottkő Hillclimb versennyel folytatódik.

A vasi győztesek.

Férfiak, 4,5 km. –10 év: 1. McCarthy Edmon (Haladás VSE). 10–13: 1. Héra Olivér (Alpokalja SK). Felnőtt: 1. Garami Árpád (Pannon­sport). Nők, 4,5 km. 10–13: 1. Héra Viktória (Alpokalja). 14–18: 1. Juhász-Tóth Eszter (SZoESE). Felnőtt: 1. Polgár Dóra (SZoESE). Férfiak, 10 km. 14–18: 1. Kollányi Ádám (Alpokalja). 19–39: 1. Fábrics Gábor (Kőszegi Triatlon és Úszó Klub). 40–54: 1. Árvay Kornél (Velem). 55+: 1. Koczka Tibor (Haladás VSE). Nők, 10 km: 1. Kovács Anna (Kőszegi Triatlon és Úszó Klub). 19–39: 1. dr. Márovics Anna (Szombathelyi Futóklub). 40–54: 1. Domokos Anita (Szombathely). 55+: 1. Danyiné Varga Ilona (Szombathely). Férfiak, 21 km. 19–39: 1. Sarkadi Lehel (Haladás VSE). 40–54: 1. Ródler Zsolt (Szombathely). 55+: 1. dr. Gelesits Tibor (Agrobio Classic Kick-box Club).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában