Karrier

2020.03.26. 13:30

Már fiatalon a világ egyik legjobb csapatával készülhet a sárvári születésű kézilabdázó

Kiharcolná helyét a Győri Audi-ETO KC felnőtt kézilabdacsapatában Farkas Johanna.

vaol.hu, kisalfold.hu

Fotó: gyorietokc.hu

A sárvári születésű játékos Horváth János irányításával Ikerváron kezdte kézilabda-pályafutását. Másfél évvel ezelőtt, 16 évesen kapott profiszerződést az Audi-ETO-tól Farkas Johanna, a magyar női kézilabda egyik legnagyobb ígérete.

- Nyolcadikos koromig játszottam az általános iskolában, majd egy ETO-kupán kiválasztottak a legjobbak közé, így nyolcadikban már heti kétszer eljártunk Győrbe edzésekre – kedzte a kisalfold.hu érdeklődésére Farkas Johanna. – Azért nem igazoltam át korábban, mert a szüleim szerették volna, ha előtte befejezem az általánost. Jelenleg tizenegyedikes vagyok a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban – Eleinte nehéz volt hozzászoknom a rengeteg edzéshez, s legalább fél évbe telt, mire beállt a menetrendem. Most már könnyebb, megvan a napi rutinom, az iskolából egyből edzésre megyek, s utána ha hazaérek, még tanulnom kell.

Az ambiciózus játékos nem csak a pályán figyel karrierjére, a civil életben is szeretne boldogulni.

- Jövőre végzek, erős, négyes-ötös érettségit szeretnék írni. Mindenképpen továbbtanulnék, de még nem tudom pontosan, hogy mit. A Testnevelési Egyetem a cél – fogalmazott a tehetséges irányító.

Farkas Johanna Fotó: gyorietokc.hu

Egy tinédzsernek nagy élmény lehet, hogy a világ egyik, – ha nem a legjobb – csapatában játszhat olyan játékosokkal, akikre nemrég példaképként nézett fel a tévéközvetítések alkalmával.

- Nem tudom leírni szavakkal, hogy ez milyen hatalmas megtiszteltetés számomra. Nagyon jó érzés és kevés embernek adatik meg, hogy egyáltalán a pályafutása során a világ legjobbjaival készülhet, nemhogy ilyen fiatalon. Nagyon örülök, hogy velük edzhetek és rengeteget segítenek nekem, hogy minél többet fejlődjek. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer itt lehetek. A felnőttcsapatban csak felkészülési mérkőzéseken léptem pályára, tétmeccsen egyelőre még nem. Azért dolgozok, hogy minél előbb kipróbálhassam magam a legjobbak között és valamelyik találkozó végén kapjak tíz percet. Eddig ötször ültem a kispadon az NB I-ben, de alig várom, hogy pályára léphessek. Idén eddig két korosztályban játszottam: az ifjúsági első osztályban és az NB I/B-ben. Előbbin inkább a gyakorlás a cél és csak egy-egy mérkőzésen vagyunk végig a pályán, míg a felnőttmásodosztály már más kávéház. Sokkal magasabb szint és nehezebb mérkőzéseket kell megvívnunk – fogalmazott a győriek válogatott játékosa.

Farkas Johannát korosztálya egyik legnagyobb ígéretének tartják, ám képességeiről és érdemeiről szerényen nyilatkozott.

- Ami kiemelkedő lehet, az talán a gyorsaságom, de csapatsport a kézilabda és a társaim nélkül én sem lennék ilyen jó, hiszen ha nem adnak jó gólpasszokat, akkor nem lehetnék eredményes. Sokat kell még fejlődnöm – mondta a Kisalföld érdeklődésre a győriek korosztályos válogatott játékosa. – A legbüszkébb az ifjúsági Európa-bajnoki címre és egy korábbi ob-győzelemre vagyok, de a későbbiekben magasabb szinten is bizonyítanék. Szeretnék idővel lehetőséghez jutni, majd beépülni az ETO felnőttcsapatába, később pedig majd a felnőttválogatott oszlopos tagja lenni – nyilatkozta Farkas Johanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában