Alaposan felborult a menetrend

2020.04.29. 19:27

Kick-box: nincsenek versenyek, így nem lehet összeállítani a válogatottat sem

Dancsó Zoltán, a kick-box kick-light és light-contact szakágának szövetségi kapitánya, valamint a Controll SE vezetőedzője reméli, hogy a szeptemberre, októberre tervezett hazai és nemzetközi versenyeket már meg lehet rendezni.

Tóth Gábor

Dancsó Zoltán munkában, edzést tart

Fotó: N-archív/Szendi Péter

– A kick-box sportág idei utolsó versenye a március elején Békéscsabán rendezett diák­olimpia volt – vágott bele egyből a dolgok közepébe Dancsó Zoltán, a kick-light és light-contact szakág szövetségi kapitánya, a szombathelyi Controll SE vezetőedzője.

– Aztán a koronavírus-járvány miatt megállt az élet. Az elmúlt időszakban elmaradt az ausztriai, Innsbruckba tervezett, valamint a budapesti világkupa is, továbbá az országos utánpótlás-bajnokság – csak hogy a rangosabb versenyeket említsem. És így természetesen elmaradtak a válogatott-összetartások, az edzőtáborok is. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen tulajdonképpen nincsen válogatottunk, mivel nincsenek olyan erőpróbák, amelyeken a sportolók kiharcolhatnák a válogatottbeli tagságot.

Dancsó Zoltán munkában, edzést tart
Fotó: N-archív/Szendi Péter

– Alaposan felborult tehát az idei menetrendünk, ugyanakkor abban azért bízom, hogy a szezon egy részét meg lehet menteni – jelezte Dancsó Zoltán. – A nemzetközi szövetség októberben Törökországban tervezi megrendezni a felnőtt-világbajnokságot, míg novemberben Szerbiában az utánpótlás-Európa-bajnokságot. Így szeptemberben kellene lebonyolítanunk az országos utánpótlás-bajnokságot, és a felnőtt magyar bajnoki döntőt – utóbbit szeretném ismét Szombathelyre hozni.

– A Controll SE sportolói, valamint a válogatott látókörében lévő sportolók természetesen edzésben vannak, de csak erőnléti edzésekkel tartják karban magukat. A mi sportágunkban a ritmus, a tempó, a technika nagyon fontos, ehhez pedig küzdelem, kontaktus kell – ebben a helyzetben ezt most lehetetlen megoldani. Nagyon bízom benne, hogy ha helyreáll a világ rendje, a sportolóink kifogástalan erőnléti állapotban, küzdelemre ki­éhezve, motiváltan térnek vissza a tatamira – zárta szavait Dancsó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában