teke

2020.05.21. 18:25

Eredményesen szerepeltek – Sikeres csonka bajnokságot zártak

Az NB I-es csákányi tekecsapat elnöke, Musits József elégedett csapata szereplésével, viszont amiatt kicsit bosszús, hogy a szövetség nem hirdetett végeredményt.

Pum András

Musits József klubelnök

Fotó: Szendi Péter

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Tekézők Szövetsége május 15-i elnökségi ülésén úgy döntött, hogy valamennyi bajnokságot befejezettnek nyilvánítja, nem hirdet helyezéseket, bajnokot, kiesőket. Azaz gyakorlatilag törölte a 2020/21-es bajnokságot. Az NB I. Nyugati csoportjában 17 fordulót játszottak le addig a csapatok, tehát már csak öt kör volt hátra, amikor félbeszakadt a bajnokság. A Csákánydoroszlói TE együttesét tavasszal Musits József, ősszel játékos-edzőként Sütő Zsolt irányította. A Csákány 13 győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel, 27 ponttal holtversenyben az éllovas Balogunyom mögött a tabella második helyén zárta a bajnokságot – amennyiben persze a több csapatpont számít. Ha viszont az egymás elleni eredmény, akkor megelőzte volna a Balogunyomot, hiszen hazai pályán a csákányiak nyertek 7:1-re. Ezt viszont már sosem tudjuk meg, mert a szövetség nem hirdetett helyezéseket. A két klub között egyébként jó, baráti a viszony, nem jelentett problémát közöttük, hogy ki lett az első és ki a második.

– Magával a döntéssel, azaz a bajnokság befejezésével teljes mértékben egyetértek, legfontosabb az egészség – mondta Musits József, a Csákánydoroszló elnöke.

Musits József klubelnök
Fotó: Szendi Péter

– Azzal viszont már nem, és emiatt levelet is írtam a szövetségnek, hogy nem hirdettek végeredményt. Azt is elfogadom, hogy nincs feljutó és nincsenek kiesők. Mondom ezt úgy, hogy elvileg mi is feljuthattunk volna. Ugye nem tudni, mi rangsorol a jelenlegi helyzetben. De legalább végeredményt hirdethettek volna, már csak azért is, mert csupán öt forduló volt hátra a bajnokságból. És úgy legalább elmondhatnám, hogy a Csákánydoroszló mondjuk második lett. Pláne úgy, hogy ezzel fennállásunk legjobb NB I-es eredményét értük volna el. Szóval ezt hiá­nyolom a döntésből. Persze ettől még elégedett vagyok a csapat szereplésével, annak pedig külön örülök, hogy a rangadókat (Balogunyom, Herend) megnyertük. Pedig a riválisok elleni meccsek előtt kicsit tartottam attól, hogy a fiúk túlstresszelik ezeket a mérkőzéseket, ám nem így történt. Mondtam is nekik anno, ha ezeket a csapatokat le tudták győzni, senkitől sem kell félniük. Több mint biztató teljesítményt nyújtottak a fiúk. Viszont néhány, papíron gyengébb ellenfél ellen értékes pontokat hullajtottunk el. Valamennyi játékosommal elégedett vagyok, mindannyian hozzátették a maguk részét a sikerhez, az úgynevezett kiegészítő emberek is. A legjobb teljesítményt Márton Szabolcs nyújtotta, de kiemelném még Vilics Gábor játékát is.

Márton Szabolcs
Fotó: Szendi Péter

Csapatunkból hazai pályán Mártoné, idegenben Vilicsé volt a legjobb faátlag.

Vilics Gábor
Fotó: Szendi Péter

Ami a folytatást illeti, az edzéseket majd csak augusztusban kezdjük el, előtte viszont júliusban megrendezzük a Nyári Kupát, persze ha a járványhelyzet nem változik. A játékoskeretben lesznek kisebb változások, például az ifjúsági csapatunkban szereplő Schvarz Levente kiöregedett, ősztől már a felnőtteknél szerepel. De jó az utánpótlásunk, megoldjuk a pótlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában