Szorgalmasan építi karrierjét

2020.05.05. 10:00

Korán edző lett – A korábbi Falco-játékos, válogatott kosaras most a KTE-ért dolgozik

A korábbi Falco-játékos, válogatott kosaras, Váradi Kornél szorgalmasan építi edzői karrierjét, most a Kecskemét sikeréért dolgozik.

Tóth Gábor

Váradi Kornél az elmaradhatatlan kosárlabdával

Fotó: KTE

Váradi Kornél Szombathelyen ismerkedett meg a kosárlabda alapjaival. Tehetsége gyorsan kitűnt, végigjárta a korosztályos válogatottakat, már fiatalon bemutatkozott a Falco első csapatában, mint ahogyan a felnőttválogatottban is. Tagja volt az első, 2007/2008-as szombathelyi bajnokcsapatnak, majd Szolnokra igazolt, ahonnan aztán visszatért nevelőegyesületéhez. Sokat bajlódott a térdével, ezért korán, 23 évesen kénytelen volt felhagyni a profi kosárlabdával.

Nem szakadt el szeretett sportágától, rögtön edzőnek állt. Utánpótláscsapatokkal dolgozott Szombathelyen – szép eredményekkel. Az U16-os és U18-as korosztályokkal bajnoki címet, az U20-as gárdával bronzérmet nyert. Majd egyre több feladat találta meg a felnőttcsapat mellett. A vezetőedzők, így Bencze Tamás, Andjelko Mandic, Kálmán László és Srecko Sekulovic munkáját is segítette a Falcónál. A szombathelyi évek után igent mondott a Sopron hívására, az NB I-es csapat vezetőedzője lett – de a soproni kaland nem sikerült, Váradi Kornél a szezon közben felállt a kispadról, az NB I/B-s gárda edzőjeként fejezte be az évet. 2018 nyara óta Kecskeméten dolgozik.

Váradi Kornél az elmaradhatatlan kosárlabdával
Fotó: KTE

– Mozgalmasan teltek a napjaim a koronavírus-járvány előtt – vágott be a közepébe a 33 éves Váradi Kornél. – A Kecskemét NB I-es csapatának másodedzőjeként segítettem Forray Gábor munkáját, emellett a KTE B csoportos együttesének voltam az edzője, valamint a helyi kosárlabda-akadémia U18-as gárdáját is treníroztam. Dolgoztam a korosztályos válogatottaknál, korábban az U16-os, majd az U18-as együttes mellett, legutóbb az U20-as válogatott szakmai stábjának voltam a tagja. Jól érzem magam Kecskeméten, a városban, a csapat mellett, szeretem a munkámat, megbecsülnek. A nemzetközi edzői oklevelemet a FIBA hároméves képzésén szereztem meg – jelenleg is a FIBA különböző belső, online oktatásain bővítem a szakmai tudásomat. Neves, elismert edzőktől tanulhatok – azon vagyok, hogy a lehető legtöbb tudást szívjam magamba. Mint mondtam, elégedett vagyok edzői pályafutásommal, a soproni szezonból is sok tapasztalatot leszűrtem. Természetesen azért tanulok, hogy egyszer majd ismét felnőttcsapatot irányítsak, de nem minden áron, nem helyezek magamra nyomást, nem kapkodok. A lehetőség úgyis meg fog találni.

– Természetesen a Falco mérkőzéseit kiemelt figyelemmel követem, nagyon szurkoltam a csapatnak a tavalyi bajnoki döntőben – folytatta Váradi Kornél. – Az öcsémmel, Benedekkel és a szüleimmel napi kapcsolatban vagyok. De ha ráérek, amúgy is megyek haza Szombathelyre, több Falco-meccset is a helyszínen néztem meg a mögöttünk hagyott szezonban. Büszke voltam a csapat nemzetközi szereplésére is. De nekem most Kecskeméten van dolgom, igyekszem mindent megtenni a KTE sikeréért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában