Labdarúgás

2020.05.13. 11:00

Örömfoci az edzésen – A Haladás futballistái hosszú idő után találkoztak újra

Közel két hónap kényszerpihenő után edzett ismét a Haladás NB II-es labdarúgócsapata.

Pum András

Jó hangulatban tréningeztek a szombathelyi labdarúgók – középen Jancsó András (70) a fő mókamester

Fotó: Horváth Balázs

A koronavírus-járvány miatt legutóbb március 14-én, a Békéscsaba (3-1) ellen játszott bajnokit a Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Az MLSZ a közelmúltban befejezettnek nyilvánította a másodosztályt, a vasiak kiváló tavaszi szereplésüknek köszönhetőn – négy győzelem, három döntetlen – a 17. helyen végeztek, így biztosították NB II-es tagságukat. Habár egyelőre nem tudni, mikor kezdődik a 2020/21-es idény, Mátyus János kedden délelőtt az Illés Akadémián edzést vezényelt csapatának.

– Telefonon és a közösségi felületeken tartottam a kapcsolatot a játékosokkal, és úgy éreztem rajtuk, szívesen látnák már csapattársaikat – no és nekem is hiányoztak a futballisták – mondta Mátyus János. – Így kedden megtartottam az első edzést. Ezt megelőzően – múlt héten – a vérből vett vírusteszten esett át a komplett keret, a szakmai stáb és a vezetés – mindannyiunk eredménye negatív lett. Az edzésen nem használtuk az öltözőket, a játékosok melegítőben érkeztek, utána egyből hazamentek.

Jó hangulatban tréningeztek a szombathelyi labdarúgók – középen Jancsó András (70) a fő mókamester
Fotó: Horváth Balázs

- Nagyon jó hangulatú tréning volt, a bemelegítés után kétkapus focival zártuk le az edzést – természetesen nem a taktika volt a lényeg, inkább örömfocit láttam. Tóth Barna például 50 méterről lőtt gólt… Azt tapasztaltam, hogy a fiúk odahaza rendesen elvégezték az előírt penzumot, és hiába a két hónapos kihagyás, játékban nagy hiányosságokat nem láttam. Örülök, hogy valamennyi játékosom itt volt, és annak is, hogy sérülése után Rózsa ismét a kapuba állhatott. És hogy a korábban operált Németh Márió – noha még nem játszhatott – egyre jobb állapotban van. Csütörtökön és pénteken tréningezünk, jövő héten hétfőn, kedden és szerdán állapotfelmérésen vesznek részt a fiúk – majd egy időre elbúcsúzunk egymástól. Nem tudni, mikor startol a következő szezon, ahhoz igazítjuk a felkészülés kezdetét.

Mátyus János szerződése június 30-án lejár. Marad?

– Séllei Árpád ügyvezetővel nagyon hasonlóan gondolkodunk, jó vele dolgozni – folytatta Mátyus. – Készen állok az újabb kihívásra, persze látni kell a jövőképet – szívesen maradnék Szombathelyen. – Hamarosan valamennyi lejáró szerződésű játékossal leülök tárgyalni, fő cél a keret és a szakmai stáb egyben tartása – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában