Távozik, mégis marad

2020.06.20. 07:00

Kakuk Levente nem a Répcelaki SE-ben tekézik tovább

Eldőlt, hogy az ötszörös világbajnok Kakuk Levente búcsúzik a Répce­laki SE tekecsapatától. S az is, hogy a Szlovákiából várt Varga Tiborra sem számíthat a szakvezető Kiss Zsolt.

Horváth Erika

Kakuk Levente négy szezonban volt a Répcelak játékosa

Fotó: Unger Tamás

Amikor az április 1-jei, 40. születésnapja előtt beszélgettünk, nem volt kedve bolondozni Kakuk Leventének. Porckorongproblémája, fájdalmai miatt már november óta nem tudott tekézni és dolgozni sem, sétálgatni is csak nehézkesen. Vajon hogy van most?

Kakuk Levente négy szezonban volt a Répcelak játékosa
Fotó: Unger Tamás

– Valamivel rosszabbul. Testileg és lelkileg is elfáradtam, már a hárompercnyire lévő boltba sem tudok elmenni. Március végétől semmilyen vizsgálaton, kezelésen nem voltam, a járványhelyzet és a szigorítások miatt esélytelen volt, hogy orvossal vagy akár egy gyógytornásszal találkozzak. Most kezdek elölről mindent, a múlt héten tudtak fogadni Szombathelyen az idegsebészeten, és hamarosan Sárváron kaphatok kezeléseket. Remélem, ez majd segít rajtam – adott helyzetjelentést az ötszörös világbajnok klasszis. Aki négy – pontosabban három és egy befejezetlen – szezont húzott le a répce­lakiaknál. Ez idő alatt öt csapat­éremmel is gyarapította gaz­dag gyűjteményét, egyszer ezüst-, kétszer bronzérmet szerzett a répcelakiakkal a Szuperligában, a harmadik számú európai tornán, az NBC Kupán pedig egy arany és egy bronz volt a termés. És természetesen nemcsak klubcsapatának, de a világ legjobbjai közé tartozó magyar válogatottnak is erőssége volt – ahogy immár csaknem két évtizede folyamatosan.

Kakuk Levente döntött: a következő idényt már nem a Répcelaki SE kötelékében tölti.

– Ha felgyógyulok, szinte biztos, hogy répcelaki lakos maradok. Még táppénzen vagyok, de nagyon szeretnék már dolgozni is. Próbálnak segíteni és várnak vissza a munkahelyemen, a városüzemeltetési kft.-nél, ahol kertész vagyok. A tekecsapatnál is jól éreztem magam, és szerintem a csapattársak is kedveltek engem. Mégsem maradok; a klub anyagi lehetőségei már messze nem olyanok, mint korábban. Hogy hova megyek? Több helyről is kerestek, mindenkinek azt válaszoltam, hogy addig, amíg ebből a bajból ki nem lábalok, nem tudok semmit mondani. Először is szeretnék újra tekézni. Ha a felépülésemhez kell, akkor inkább kihagyom a jövő évet – pedig ilyenre a harminc év alatt még nem volt példa.

Kiss Zsolttól, a répcelaki tekeszakosztály edzőjétől, vezetőjétől megtudtuk, hogy július 4-ére tervezik a záróbankettjüket, amelyen elköszönnek Kakuk Leventétől.

Akkor véget is ér a nyári szünet, mert az azt követő hét elején már megkezdik a felkészülést a kö­vetkező szezonra. A Horváth TK-tól érkező ifjúsági korú Simon Szabolcs mellett a felnőtt keretbe várt három új játékos közül azonban csak kettő csatlakozik.

– Varga Tiborért olyan komoly összeget, 2000 eurót kért a szlovákiai nevelőegyesülete, amit sajnos nem tudunk vállalni. De mivel Leventén kívül mindenki marad, az FTC-ből érkezett Bíró Patrikkal és a Győr-Szoltól igazolt Tóth Áronnal kiegészülve nyolcfős lesz a játékoskeretünk – mondta Kiss Zsolt. És azt is, hogy jövő héten befejeződhetnek a munkálatok a répcelaki tekepályán. A sportegyesület 3000-3500 euróból tudta finanszírozni azoknak a hiányosságoknak a pótlását, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a pálya nemzetközi minősítést kaphasson – be kellett építeni egy ajtót, új golyóvermeket kialakítani, golyófogó függönyöket, bábukat, új kötélzetet, harangokat, gumifalat beszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában