Labdarúgás

2020.06.05. 11:15

Mátyus János marad a Haladás vezetőedzője – Frissítve

Négy lejáró szerződésű játékosával, Mátyus János vezetőedzővel és segítőjével, Felipe Matos-szal is szerződést hosszabbított az NB II. 17. helyén végzett Szombathelyi Haladás.

Pum András

Felipe Matos, Mátyus János, Séllei Árpád, Devecseri Szilárd, Farkas Balázs, Tóth Dávid és Verpecz István

Fotó: Horváth Balázs

Séllei Árpád tartja a szavát. A Szombathelyi Haladás NB IIes labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója a 2020/21- es bajnokság kényszerű, idő előtti befejezése után úgy nyilatkozott, hogy elsődleges célja a jelenlegi keret és a szakmai stáb egyben tartása. Nos, péntek délelőtt a Haladás Stadion egyik impozáns sky-boxában rendezett sajtótájékoztatón négy – június 30-án lejáró szerződésű – labdarúgó is meghosszabbította kontraktusát. Verpecz István és Devecseri Szilárd három-három, Tóth Dávid és Farkas Balázs pedig két-két évig futballozik zöld-fehérben. Az előbb említett játékosok újbóli szerződtetése nagy erősítés, de még ennél is nagyobb dolog, hogy a gárdát továbbra is Mátyus János vezetőedző irányítja, egyik másodedzője pedig változatlanul Felipe Matos lesz. A két tréner szintén meghoszszabbította hó végén lejáró kontraktusát – mindketten három- három évre írtak alá.

– A bajnokság befejezése után a legelső lépésünk a lejáró szerződésű játékosok és a szakmai stáb kontraktusának meghosszabbítása volt – mondta Séllei Árpád. – Örülök, hogy könnyen megegyeztünk a labdarúgókkal és Mátyus Jánosékkal, és annak is, hogy valamennyien szívesen maradtak Szombathelyen. Nem állunk meg, jövő héten további futballistákkal hosszabbítunk szerződést. Ami a következő bajnokságra szóló céljainkat illeti: ebben a szép stadionban minél több szurkoló előtt minél több meccset szeretnénk megnyerni.

Felipe Matos, Mátyus János, Séllei Árpád, Devecseri Szilárd, Farkas Balázs, Tóth Dávid és Verpecz István
Fotó: Horváth Balázs

Mátyus János tavasszal hét bajnokin irányította a Halit, négy győzelem, három döntetlen a mérlege a szombathelyiekkel, a Tiszakécskével szembeni őszi hatpontos hátrányból négypontos előnyt kovácsolt.

Így feladatát e rövid idő alatt is teljesítve bent tartotta az NB II-ben a zöld-fehéreket.

– Amikor Szombathelyre érkeztem, az első sajtótájékoztatómon a média részéről kétségbeesett szempárok szegeződtek rám – jelezte Mátyus János. – Azóta eltelt néhány hónap, játszottunk hét bajnokit és két Magyar Kupa-meccset – és most teljesen más a hangulat. Nagyon örülök, hogy új szerződést kaptam, amely hosszú távra, három évre szól. Boldog és büszke vagyok, hogy a Haladás edzője lehetek. Januárban segítőimmel kevés idő volt a felkészülésre, ezúttal több időnk lesz a munkára. Bízom abban, hogy hasonlóan sikeres időszak vár ránk, mint amilyen a tavaszi volt. Támaszkodunk a fiatalokra is, nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hiszen az Illés Akadémia olyan fiatalokat nevel ki, akikre lehet számítani.

– A felkészülés végén kerültem Szombathelyre, remekül éreztem magam, örülök, hogy Mátyus Jánossal együtt folytathatjuk, amit elkezdtünk – mondta Felipe Matos. – Nyáron kezdődik majd az igazi munka, biztos vagyok abban, hogy sikerre vezetjük a Haladást.

Verpecz István télen szerződött Szombathelyre, mind a hét tavaszi meccsen a 33 éves kapus védett.

– Rendkívül boldog vagyok, hogy a Haladásban folytathatom, és hogy hosszú távon számít rám a klub – mondta Verpecz István. – Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy itthagyom a klubot. Ugyanis amikor csapat nélkül voltam, a Haladás segítő kezet nyújtott számomra – amit, úgy érzem, komoly melóval, a teljesítményemmel sikerült is viszonoznom. Számomra fontos, hogy a szakmai stáb, a vezetés és a játékosok is maximálisan bíznak bennem. Remélem, a következő szezonban folytatjuk, amit elkezdtünk. Biztosan lesznek nehezebb periódusok is, de ez a stáb, ez a játékosállomány bizonyította, hogy nekünk nem hátrafelé, hanem előre kell néznünk a tabellán. Korábban sokan mondták, milyen jó Szombathelyen futballozni, milyen sokan járnak mérkőzésekre – nos, ezt tavasszal saját magam is megtapasztaltam. Olyan atmoszférában játszhattunk, mintha az NB I-ben szerepelnénk.

A 21 éves Tóth Dávid a magunk mögött hagyott bajnokságban tíz alkalommal volt kezdő, háromszor csereként szállt be.

– A tavaszi szezonnal maximálisan elégedett vagyok, célunkat, a bent maradást elértük – ez volt a legfontosabb – tudtuk meg Tóth Dávidtól. – Boldog voltam, hogy végre egy olyan szakmai stábbal dolgozhattam, amelyik bízott bennem. Úgy érzem, jól is ment a játék. A tavaszi hét mérkőzésen a csapattal bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Ami a következő szezont illeti, minél előbbre szeretnénk végezni, ha a melót beletesszük, szorgalmasak és alázatosak leszünk, akkor nem lehet gond.

Devecseri Szilárd télen tért vissza Zalaegerszegről, hat bajnokin szerepelt a 30 éves, kétszeres válogatott játékos.

– Amikor visszatértem Szombathelyre, egyetlen cél lebegett a szemem előtt, hogy a Haladás bent maradjon az NB II-ben – fogalmazott Devecseri Szilárd. – Örülök, hogy ez sikerült. Egyébként számomra télen nem is volt kérdés, hogy visszajövök a Haladásba, hiszen szombathelyi vagyok, a Haladás utánpótlásában nevelkedtem. Korábban sosem akartam elmenni innen, de olyan körülmények adódtak, hogy két alkalommal is távoznom kellett. Örülök, hogy hosszú távra, három évre tervez velem a klub. Szeretnék minél előbbre végezni a bajnokságban. És remélem, mielőbb újra NB I-es lehet a Haladás.

Farkas Balázs is télen, a 20. forduló után igazolt Szombathelyre, egyszer volt kezdő, öt alkalommal csereként játszott, egy gólt szerzett.

– Tavasszal, az utolsó utáni pillanatban érkeztem, de nagyon rövid idő alatt sikerült beilleszkednem – mondta a 32 éves, háromszoros válogatott. – Egy csapatot a kudarc vagy a siker kovácsol össze – szerencsére ez egy rövid, de sikeres időszak volt. Bízom a jó folytatásban, abban, hogy a megkezdett úton megyünk tovább. Örülök, hogy hosszabb távon számol velem a Haladás. Hiszem, hogy a Hali a megérdemelt helyére kerül, és a szurkolók is azt kapják, amit megérdemel ez a város. Azon leszünk, hogy megháláljuk drukkereink kitartását, buzdítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában